Exercici físic per reforçar el sistema immunitari

LLEIDACOM | Noelia García | Ekke Viding
Publicat: 
25-01-2021
Actualitzat: 27-01-2021 12:18
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’exercici físic reforça el nostre sistema immunològic

El nostre sistema immunitari es pot veure influït per diferents factors. Factors interns com les malalties, l’estrès o el sedentarisme i factors externs com l’alimentació, el tabac o els canvis d’estació. Tots aquests factors ataquen les defenses del nostre cos afeblint el sistema immunològic i altres funcions de l’organisme.

Per a evitar aquesta situació el Gimnàs Ekke Viding de Lleida ens recomana practicar activitat física moderada per beneficiar i enfortir el nostre sistema immunitari en totes les edats. A més ens explica com ajuda a fer esport a les nostres defenses.

 

L’exercici físic reforça el nostre sistema immunològic

 

Com influeix l’exercici a les nostres defenses?

Quan fem exercici es produeixen canvis en el nostre sistema immunològic. Els glòbuls blancs són les cèl·lules encarregades de generar els anticossos per lluitar contra les malalties. Si practiquem exercici físic de manera habitual farem que els nostres anticossos i glòbuls blancs circulin més ràpid per la sang i d’aquesta manera detectar abans les malalties i combatre-les de manera més efectiva.

Fent esport també podem disminuir les possibilitats de contreure un refredat, grip o alguna altra malaltia respiratòria ja que l’activitat física ajuda a eliminar aquells bacteris que es troben en els pulmons i les vies respiratòries.

Un altre forma que té l’exercici físic per reforçar les nostres defenses és durant i després de practicar activitat física ja es produeix un augment lleu de la temperatura corporal, similar a la febre, que pot contribuir a combatre millor una infecció.

Com ja sabem, l’estrès és un dels factors que pot provocar malalties. Amb l’exercici físic aconseguim disminuir la secreció de cortisol, l’hormona de l’estrès, i per tant protegir-nos de futures infeccions.

Comparteix

També t'interessarà