Exigeixen explicacions al Govern davant l'alarmant situació de la residència de gent gran a Tremp

REDACCIÓ
Publicat: 
08-12-2020
Actualitzat: 10-12-2020 10:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • residència Tremp

El grup de Catalunya En Comú Podem al Parlament ha registrat una bateria de preguntes adreçades al Govern de la Generalitat exigint explicacions sobre quines mesures urgents s’estan adoptant davant el brot de Covid-19 detectat a la residència de gent gran Fundació Filella, on ja s’acumulen fins a 34 víctimes mortals i més d’un centenar de persones afectades, entre residents i professionals. ECP reclama, entre altres mesures, que s’aporti més personal a la residència, intervinguda per la Generalitat des del passat 28 de novembre, quan s’havien produït les primeres 14 morts, i també mitjans humans i logístics a l’Hospital Comarcal del Pallars. La formació també demana per què encara no s’han derivat els casos més greus als hospitals Santa Maria i Arnau de Vilanova de Lleida, els seus referents sanitaris, mentre que, en canvi, s’han fet trasllats de persones residents asimptomàtiques a d’altres centres de gent gran, que posteriorment han donat positiu, amb el potencial perill d’expansió de la malaltia.


El brot de la residència de Tremp continua actiu amb més de 140 positius per covid-19


La portaveu de Catalunya en Comú a l’Alt Pirineu i Aran, Txell Teruel, ha reiterat la denúncia per manca de personal per atendre els usuaris i poder cobrir les baixes del personal sanitari que també està infectat: “És inajornable que es cobreixin degudament les places que han quedat vacants, tal i com també demanen els sindicats i les persones usuàries de la residència”. Teruel també ha expressat la preocupació pel fet que alguns residents han estat traslladats al centres geriàtrics de la Pobla de Segur i de Guissona dels quals, segons els mitjans de comunicació, tres han resultat positius de Covid. “Ens preocupa que aquests reallotjaments puguin suposar un perill de propagació de la malaltia a d’altres centres, especialment al de la Pobla, que ja va patir enormement durant la primera onada”, ha afegit.

Per la seva part, la diputada al Parlament Marta Ribas, que no ha obtingut explicacions concretes en la seva intervenció a la sessió de control al Parlament sobre què ha fallat en aquesta segona onada, ha recordat que “les residències geriàtriques van patir amb molta duresa les conseqüències de la primera onada de la Covid”. “Aleshores es van constatar problemes greus de gestió i manca de previsió per a fer front a situacions d’emergència, cosa que va causar índex elevadíssims de mortalitat, i ara no podem recaure en els mateixos errors”, ha exposat. Al mateix temps, ha insistit en reclamar “mesures urgents” i “contractació de més personal” per respondre a situacions com la que ha d’afrontar la residència de Tremp i la dotació d’unitats de cures intensives a l’Hospital del Pallars.

Comparteix

També t'interessarà