Actualitat

Més notícies »

Exigeixen penes més dures arran d'un accident mortal a l'N-240

L. GARCÍA
13-02-2018

L’associació Stop Accidents va presentar ahir una proposició de llei als diferents grups polítics al Congrés dels Diputats per exigir penes més dures en seguretat viària arran de l’accident mortal a l’N-240 que va tenir lloc l’octubre del 2016 a Lleida i en el qual va morir Marta Soria, una jove de les Borges Blanques. Un cas que per a Stop Accidents és un clar exemple del que denominen “violència viària”, ja que segons les investigacions els conductors (en llibertat amb càrrecs) que van xocar amb Marta anaven a una velocitat excessiva fent una competició i van deixar el cotxe tirat al canal sense prestar-li auxili.

L’assessor jurídic de Stop Accidents, José Pérez, va dir ahir que aquest tipus de conductes temeràries no poden considerar-se imprudències, per la qual cosa demanen que es tractin com a homicidis i que es castiguin amb penes d’entre vuit i dotze anys (ara són d’un a quatre any). Una altra de les reformes de la proposta és que totes les imprudències que provoquin una mort o lesions importants arribin a judici. “Les famílies mereixen que hi hagi un judici i cal castigar qui utilitza la carretera com una ruleta russa”, va assenyalar Pérez.

Stop Accidents insta a seguir l’exemple d’altres països d’Europa i castigar l’omissió del deure del socors i aplicar un delicte de fuga (ara no s’inclou si la mort es produeix a l’acte o si altres persones assisteixen a la víctima). L’associació es va reunir ahir amb diputats d’Units Podem i espera que els grups decideixin incloure les propostes a les esmenes al nou Codi Penal en matèria de seguretat viària.

Comparteix

També t'interessarà

Agenda

maig

dl dt dc dj dv ds dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Enquesta