Expo Tren, a tota marxa a Lleida

M. GARRALÓN
11-03-2018
  • Expo Tren, a tota marxa a Lleida
  • Expo Tren, a tota marxa a Lleida
  • Expo Tren, a tota marxa a Lleida

Els trens van començar a circular ahir al recinte firal de Fira de Lleida, que acull fins avui a les 14 hores la novena edició d’Expo Tren, el Saló Internacional del modelisme i el lleure ferroviari referent a Espanya i sud de França.

Durant el certamen d’aquest any, més internacional que mai, hi participen un total de 52 expositors, 38 fabricants i 31 associacions i clubs nacionals i internacionals del sector ferroviari i hi ha, en exposició, 22 maquetes.

Els visitants, que ahir van formar llargues cues per accedir al recinte durant les primeres hores de la seua obertura, han pogut gaudir, un cop dins, de Normandia dia D, juny 1944, una maqueta de caràcter militar de l’Associació de Recreació i Modelisme Divisió 45th, o una recreació de 20 metres de llarg dels paisatges i circulacions ferroviàries de la Toscana gràcies a la nova incoporación a la fira del grup italià BVF Group Ferrara-Venturina.

En els 8.000 m2 de superfície, Lleida Expo Tren va acollir ahir també la cinquena trobada de Modelisme Tripulat Indoor, que amb un circuit de més de mig quilòmetre de vies va comptar amb la participació de quinze reproduccions de locomotores de vapor i elèctriques a gran escala de diferents associacions i aficionats particulars que han continuat circulant avui. A més, ahir també es va celebrar una de les novetats d’aquest any: una ruta d’una hora i mitja que, de la mà de Turisme de Lleida, va permetre descobrir els diferents testimonis de la història ferroviària de la ciutat i que va passar per l’estació Lleida-Pirineus o pel barri de Pardinyes, on es va visitar una caseta d’enclavament restaurada situada en un pàrquing.

Avui, s'ha portat a terme un taller de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril, i també podran disfrutar de l’exposició Trains and Music, a càrrec de Joan Solé i Antoni Nebot, que ofereix una selecció d’un centenar de portades de singles i lletres de cançons que tenen el tren com a protagonista principal.

A més, també s'ha pogut visitar les més de 130 taules de venda que es troben el mercat d’ocasions, que compta per a aquesta edició amb uns 275 metres lineals dedicats al comerç del tren en miniatura.

L’horari d’obertura de la fira Lleida Expo Tren per avui diumenge serà de les 10.00 a les 14.00 hores i el preu de les entrades és de 8 euros, i reduïda de 6 euros per als menors de 10 a 14 anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...