“Fa falta unitat perquè Lleida sigui una gran ciutat universitària”

S.E.
28-06-2019
  • “Fa falta unitat perquè Lleida sigui una gran ciutat universitària”

L’exrector de la Universitat de Lleida Roberto Fernández va rebre ahir la medalla Estudi General de la UdL i la medalla d’or de la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles. Fernández, que va ser vuit anys rector de la UdL i dos president de la CRUE, va destacar que Lleida se situa “als rànquings entre les principals universitats espanyoles, sobretot en rendiment docent i investigador”. “Som una gran universitat des de fa temps perquè les coses s’han fet bé per part de la comunitat universitària i la societat de Lleida”, va indicar. No obstant, va vaticinar “temps difícils per adequar la vida universitària a la societat del coneixement en una globalització trepidant” i va advocar per “unitat i no divisió, idees fermes però dialogades, i la concurrència de totes les institucions per fer de Lleida una gran ciutat universitària”. Va afirmar que “una contínua reforma cap a l’excel·lència és la clau”, i per fer-ho va demanar donar suport al rector i “augmentar el sentiment de pertinença a la UdL, sense el qual les institucions flaquegen davant del seu futur”. “Els lleidatans mereixen una universitat que continuï servint el seu territori i al coneixement universal, una institució de la qual sentir-se orgullós, l’instrument més poderós que tenen per aconseguir el progrés”, va subratllar.

El president de la CRUE, José Carlos Gómez, va destacar que durant el mandat de Fernández es va posar sobre la taula la necessitat d’una nova llei d’Universitats. “La universitat és al centre de la política, se’ns escolta, però ara falta que ens facin cas”, va assenyalar, i va recordar que les universitats requereixen també més autonomia, finançament estructural i per a investigació, a més de millors sous.

Per la seua part, el rector de la UdL, Jaume Puy, va desitjar que “d’aquí a uns anys tinguem un sistema universitari cohesionat, potent, obert al món, crític i transformador del model social, profundament imbricat amb un entorn que no té fronteres i líder en la defensa de la igualtat, la cohesió i la lluita contra la discriminació”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?