Falsifica documents per obrir una autoescola

A. GUERRERO
Publicat: 
28-07-2019
Actualitzat: 28-07-2019 11:45
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Falsifica documents per obrir una autoescola

L’Audiència de Lleida ha condemnat a un any i nou mesos de presó per un delicte continuat de falsedat en document oficial una dona que va sol·licitar obrir una autoescola a Ourense utilitzant la documentació d’un director d’un centre de formació de conductors de Lleida sense el seu consentiment. Segons la sentència del jutjat penal 2 de Lleida, ara ratificada per l’Audiència de Lleida, la condemnada “va aportar davant de la prefectura provincial de Trànsit d’Ourense, a Galícia, una sol·licitud d’alta acompanyada de fotocòpies compulsades a l’ajuntament de Lleida del DNI i el títol de director d’autoescola d’un lleidatà, així com un escrit subscrit pel mateix, en el qual afirmava no estar involucrat en cap de les prohibicions establertes legalment, que havia estat confeccionat per l’acusada, imitant la firma del director”. La dona és exempleada de la víctima i, segons la interlocutòria, “quan treballava per a la seua autoescola, tenia accés a l’esmentada documentació, extrem que van confirmar altres testimonis i fins i tot la mateixa acusada”.

L’acusada va recórrer davant de l’Audiència la primera sentència al·legant que diversos testimonis van faltar a la veritat i que els Mossos no van poder afirmar de forma categòrica que la firma fos obra seua. Tanmateix el tribunal recorda que la víctima va denunciar els fets a la prefectura provincial de Trànsit quan es va assabentar que l’acusada i un altre home, que ha estat absolt, havien utilitzat el seu títol de director per donar d’alta una autoescola a Galícia. La sala considera que totes les proves “permeten concloure que l’acusada va falsificar l’esmentat document (...), i queda acreditat sens dubte que no el va firmar ell (la víctima); però és que a més l’esmentat document falsificat beneficiava l’acusada, ja que li servia per complir els requisits per donar d’alta l’autoescola a la prefectura de Trànsit”.

La dona, exempleada de la víctima, va presentar la documentació per obrir un centre a Ourense

A més de la pena d’un any i nou mesos de presó per un delicte continuat de falsedat en document oficial, l’Audiència li imposa el pagament d’una multa de 1.620 euros.

Comparteix

També t'interessarà