Febre per participar a l’Animac

REDACCIÓ
15-11-2018
  • Febre per participar a l’Animac
  • Febre per participar a l’Animac
  • Febre per participar a l’Animac
  • Febre per participar a l’Animac

La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, Animac, que se celebrarà a Lleida del 21 al 24 de febrer, ja ha rebut més de 1.000 originals per participar en el certamen. La xifra suposa unes 300 propostes més que l’any passat. Els treballs procedeixen de 66 països com França, Anglaterra, l’Iran, els EUA, Corea del Sud, el Japó, el Brasil o Israel, entre altres. Aquest any el certamen tindrà com a tema principal el món de l’animació stop motion, una tècnica que dóna vida fotograma a fotograma a personatges de plastilina, titelles, ceràmica, fotografies, pintura sobre vidre i altres materials.

Segons l’opinió de la directora de l’Animac, Carolina López, “són molts els realitzadors que veuen en l’stop motion un mitjà d’expressió insuperable en el qual tota classe de mons caben a sobre d’una taula”. Per això, l’artista Carles Porta li ha dedicat el cartell. A més, el duo canadenc integrat per Chris Lavis i Maciek Szczerbowski presentarà Gymnasia, la primera pel·lícula de realitat virtual animada en stop motion. Així mateix, l’Animac homenatjarà l’oscaritzat Peter Lord, director i cofundador de l’estudi d’animació stop motion Aardman Animations. Es tracta d’un estudi conegut per donar a llum personatges com Wallace & Gromit o l’ovella Shaun. Així mateix, Lord ha dirigit llargmetratges com Chicken Run (2000) o Pirates! (2012). Al llarg de la seua trajectòria ha estat nominat deu vegades als premis Oscar i s’ha emportat quatre estatuetes.

D’altra banda, el talent català estarà representat en aquesta edició per Anna Solana i Marc Riba, fundadors de l’estudi barceloní I+G Stop Motion, l’obra del qual s’ha vist en festivals de diversos països. Enguany s’han convertit en els primers catalans a entrar dins de la llista de curts animats elegibles per als Oscars amb Cavalls morts. L’Animac està organitzat per la Paeria amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l’Institut de Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA) i CaixaForum Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta