“Fes un pensament” per mantenir netes les muntanyes de la Val d’Aran

REDACCIÓ
Publicat: 
18-05-2021
Actualitzat: 18-05-2021 13:20
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • “Fes un pensament” per mantenir netes les muntanyes de la Val d’Aran
    Peu de foto: 
    Foto visitvaldaran.com

 El Conselh Generau d’Aran, juntament amb l’Ajuntament de Vielha e Mijaran, i les associacions Aran pera Natura i Nomad Reels, ha organitzat, amb motiu del Dia Mundial del Reciclatge, la campanya “Fes un pensament”. A través d’aquesta campanya, que té lloc des d’avui 17 de maig fins al diumenge 23, les persones que participin podran aprofitar les sortides esportives a la muntanya per a recollir les escombraries que es trobin en el trajecte.

“L’objectiu d’aquesta campanya és, entre tots i totes, mantenir les nostres muntanyes i camins nets i lliures d’escombraries”, explicava el conseller de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental, Oriol Sala, afegint que: “és important cuidar el nostre patrimoni natural, els nostres paisatges, i pensem que actes com aquest poden ajudar a conscienciar a la societat sobre la importància de no tirar escombraries en els espais naturals”.

En aquest sentit, el conseller Sala afirmava que: “enguany, a causa de la COVID-19 no podrem organitzar un acte multitudinari, però convidem a les persones interessades a participar de manera individual o en grups de màxim 6 persones, respectant sempre les mesures establertes per les autoritats sanitàries” i ha recordat “que els participants utilitzin guants per a la recollida per motius de seguretat i que reciclin els residus recollits en la mesura que sigui possible”.

Les persones que vulguin participar en la campanya “Fes un pensament” es poden inscriure mitjançant l’email residus@aran.org o trucant al teléfon 973 64 18 01. A més, s’ha obert un repte per a recollir 2.000 residus en l’app global de neteja ambiental Litterati. Per a participar en el repte #HèUnPensament de Litterati, només és necessari instal·lar aquesta app, afegir el codi 780132 i fer fotos dels residus recollits per a aconseguir el resultat.

El dissabte 22 de maig a les 19 hores, s’ha organitzat també la projecció del documental Everest Green amb la intervenció del seu director a la Sala Era Audiovisuau de Vielha. Aquest documental mostra els devastadors efectes mediambientals que ha tingut l’activitat humana a l’Everest, on s’acumulen tones d’escombraries.

Als participants inscrits es els atorgarà un petit detall, que podran recollir en les parades situades als porxos dels Ajuntaments de Vielha i Les i a l’Oficina de Turisme del dia 23 de maig de 10.00 a 14.00 hores.

Tots els participants que vulguin compartir les seves fotos, podran etiquetar al Conselh Generau d’Aran i afegir l’etiqueta #HèUnPensament

Comparteix

També t'interessarà