Festa “segura” a la UdL per als nous alumnes i crítiques a les novatades

REDACCIÓ
09-10-2020
  • Festa “segura” a la UdL per als nous alumnes i crítiques a les novatades

El Consell de l’Estudiantat de la Universitat de Lleida (UdL) va organitzar ahir una festa de benvinguda als nous alumnes que va consistir en les actuacions a la zona enjardinada del campus de Cappont de Miquel del Roig, Senyor Oca i Pernil Salat, amb aforament limitat i complint amb els protocols de seguretat per la Covid-19. El consell va programar aquesta activitat com a alternativa a les tradicionals novatades, com les que aquesta setmana han protagonitzat grups d’alumnes a la canalització del riu Segre, sense respectar la distància de seguretat ni portar mascareta, que han provocat crítiques dels mateixos estudiants i de la UdL.

En aquest sentit, la vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat, Montserrat Rué, va afirmar que no “ens agraden aquestes actuacions” i va subratllar que, encara que des del Consell de l’Estudiantat s’ha fet molta pedagogia sobre aquesta qüestió, “sembla inevitable que cada any algun grup” opti per les novatades, que estan prohibides als recintes universitaris.

Un grup d’estudiants va ser sotmès a novatades sense distància ni mascareta a la canalització del riu

Va remarcar que l’equip de direcció no les considera adequades i va apuntar que no pot actuar al ser els alumnes majors d’edat i fer-les a la via pública. Així mateix, un portaveu de la UdL va mostrar preocupació pel fet que les novatades sense mesures de seguretat s’acabin traduint en el confinament d’alguna classe.

Per la seua banda, un integrant del Consell de l’Estudiantat va assenyalar que van advertir els alumnes que protagonitzaven les novatades del risc que comporta el seu comportament i van desvincular aquesta acció de la Universitat de Lleida. “Demanem responsabilitat als alumnes i que no facin aquestes activitats en nom de la UdL”, va recalcar, i va incidir que van organitzar la festa de benvinguda d’ahir els nous estudiants “com a alternativa de lleure segur a les habituals activitats de germanor informals que es fan cada any”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta