Festiu d’obertura amb més passejants que compradors

SANTI COSTA DOMINGO
07-12-2018
  • Festiu d’obertura amb més passejants que compradors
  • Festiu d’obertura amb més passejants que compradors

L’Eix i les principals superfícies comercials de la ciutat van tornar a omplir-se ahir durant el primer festiu d’obertura comercial del mes de desembre. La proximitat de les festes nadalenques es va fer notar i al matí l’Eix Comercial ja estava ple de vianants i amb la majoria de botigues obertes. El president de la zona, Llorenç González, va valorar la jornada com a “normal, hem vist poques bosses, hi havia molts passejants però pocs compradors”. Malgrat això, confia que “avui i demà hi hagi més activitat, ja que aquest és un bon pont pel que fa a compres”, i va assegurar que les perspectives de cara a la campanya de Nadal “són bones després d’una tardor que va començar bastant fluixa, però que ha anat millorant progressivament”.

Així mateix, diverses persones que passejaven per l’Eix van coincidir que en aquestes dates es concentren massa festius d’obertura comercial. “Són massa, només que fos festiu d’obertura el cap de setmana anterior al Nadal ja n’hi hauria prou, no es pensa en el descans dels treballadors”, va assenyalar un veí. “N’hi ha molts, no sé si els deu sortir a compte obrir tants dies seguits, potser s’haurien de repartir millor”, va dir una senyora. A més, van declarar que la majoria de les compres que es fan ara “no són per a Nadal o Reis, o es fan durant el Black Friday o a última hora”, al·legava una passejant.

Des del punt de vista dels comerciants, ahir van valorar la jornada com a positiva, encara que van reconèixer que durant el matí “hi havia més passejants que compradors”. Els pròxims festius d’obertura comercial seran demà, el 16, 23 i 30 de desembre. Aquesta acumulació de festius comercials ha provocat que les mateixes associacions de comerciants o la patronal Pimec critiquessin que aquesta situació “no ajuda la conciliació laboral i familiar dels treballadors” i que molts d’aquests dies d’obertura “no surten a compte”.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next