FGC trasllada maquinistes amb taxi a Lleida

E.FARNELL
Publicat: 
12-04-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • FGC trasllada maquinistes amb taxi a Lleida

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) pagarà més de 230.000 euros pel servei de transport per carretera per cobrir els desplaçaments del personal de Ferrocarrils entre el Pla de Vilanoveta i l’estació de Lleida-Pirineus a més d’altres serveis puntuals de la línia ferroviària de la Pobla de Segur. Per garantir l’inici dels serveis de tren diaris, l’empresa ha tret a licitació aquest transport per carretera amb un vehicle de com a mínim cinc places, perquè els maquinistes puguin accedir de forma ràpida i segura als trens per iniciar la jornada laboral.

Segons consta al plec del concurs, es faran 1.460 viatges a l’any, quatre per dia els 365 dies de l’any, amb dos sortides: des del Pla de Vilanoveta i des de l’estació de Lleida-Pirineus i amb destinació a Lleida o si és necessari a l’estació de la Pobla. Els vehicles hauran d’esperar sempre el temps que faci falta, en el cas que el personal dels trens arribi amb retard a aquest punt de la línia.


Els primers quilòmetres de la vies de la línia a Lleida formen part de la Xarxa d’Interès General (XFIG)

Per evitar falta d’informació en cas d’incidències ferroviàries, l’adjudicatari del servei haurà de disposar de registre de sortides i arribada geoposicionats quan FGC ho requereixi. Aquest transport està previst que s’iniciï el dia 1 de juny del 2020 fins al 30 de novembre del 2021.

S’ha de recordar que FGC està formant maquinistes propis per acreditar-los per circular pels primers 1,9 quilòmetres de vies de la línia a Lleida. Aquest és l’únic tram de propietat estatal d’aquesta infraestructura i forma part de la Xarxa Ferroviària d’Interès General (XFIG). Es tracta d’un tram compartit amb la línia de Manresa i que no es va transferir a la Generalitat quan aquesta es va fer càrrec de la línia de la Pobla.

Fins ara és necessari un títol específic per circular-hi i FGC ha tingut dificultats per disposar de maquinistes que el tinguin. Fonts de FGC van assenyalar en aquest sentit que des del passat mes de gener esperen que el Govern central concedeixi la certificació als conductors de la Pobla de Segur per circular pel tram estatal, per la qual cosa en cas que arribi abans no serà necessari traslladar els maquinistes, i no van descartar que pugui finalitzar-se el contracte amb temps.

Comparteix

També t'interessarà