Fins a 34 usuaris i 12 treballadors contagiats en el brot de la residència de les Borges

REDACCIÓ / X.SANTESMASSES
Publicat: 
08-10-2020
Actualitzat: 08-10-2020 8:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Fins a 34 usuaris i 12 treballadors contagiats en el brot de la residència de les Borges

El brot de coronavirus detectat a la residència L’Onada de les Borges Blanques afecta 34 dels 59 usuaris. També s’han registrat 12 positius entre els 48 treballadors d’aquest geriàtric. La directora de la residència, Montse Aixalà, va explicar ahir que dos de les persones de la tercera edat encomanades han estat derivades a l’hospital, mentre que una vintena de residents afectats són asimptomàtics i la resta presenten símptomes lleus. Els usuaris amb Covid estan aïllats a la mateixa residència. Aquests positius s’han detectat després d’un cribratge massiu que es va dur a terme dilluns.

En un comunicat, L’Onada Serveis va explicar que els 12 empleats infectats estan en quarantena i que s’han substituït “amb companys d’altres centres de L’Onada i amb noves incorporacions”. Va recalcar que “aquests professionals estaran en contacte directe amb els familiars en tot moment i aquests podran comunicar-se periòdicament amb les persones usuàries a través de trucades i videotrucades”. Així mateix, la residència va apuntar que els equips tècnics “han estat treballant en les últimes hores per controlar la situació al centre de les Garrigues i, després de formar-se amb cursos específics de coronavirus, l’equip està preparat amb tots els coneixements i equipat amb tots els EPI necessaris per fer front a la situació”. Aixalà va recordar que des del començament de la crisi sanitària no s’havia registrat cap cas en la residència de la capital de les Garrigues.

A la regió sanitària de Lleida, 69 dels 73 geriàtrics són verds, per la qual cosa no tenen casos

D’altra banda, a la regió sanitària de Lleida hi ha quatre residències classificades com a roges, que significa que tenen brots de coronavirus; i els altres seixanta-nou centres són verds, per la qual cosa no compten amb casos de Covid. Al Pirineu hi ha tretze centres verds i un de taronja, amb casos positius i sectoritzat.

Proves PCR massives a Cervera després de l’augment de positius

L’augment de positius a Cervera ha portat la conselleria de Salut de la Generalitat a programar proves PCR massives, sis-centes entre demà i dissabte. Els veïns hauran d’inscriure’s prèviament i segons va explicar ahir l’alcalde, Joan Santacana, es donarà preferència a famílies amb fills en edat escolar i també als professionals que treballin amb població de risc.

Comparteix

També t'interessarà