Fira de Lleida tindrà un nou pavello

ACN
23-01-2022
  • Fira de Lleida tindrà un nou pavello

Fira de Lleida tindrà un nou pavelló firal al costat de l'actual pavelló 4. Els quatre patrons de la fira, Paeria, Generalitat, Diputació i Cambra de Comerç, han signat aquest dissabte un protocol de col·laboració interadministrativa per tal de desencallar i engegar finalment el procés per construir aquest equipament, pendent des de fa més de deu anys. Tindrà 4.138 metres quadrats de superfície coberta i costarà 3,5 milions. Totes quatre institucions han coincidit a considerar d'interès general la construcció d'aquest pavelló per l'impacte econòmic i social que té a Ponent, així com en el conjunt de l'empresariat, i per les sinèrgies d'impuls econòmic que ha de generar.

Amb la signatura del protocol de col·laboració interadministrativa, els quatre patrons de Fira de Lleida es comprometen a col·laborar en la construcció i posada en funcionament d'un nou pavelló firal que doni cobertura a les necessitats de creixement de Fira de Lleida i dignifiqui l'entorn.

En concret, l'acord ha estat signat per l'alcalde i president de la Fundació Fira de Lleida, Miquel Pueyo; pel conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent; pel president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i pel president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, que s'han compromès, d'aquesta manera, a desencallar l'obra, pendent des de fa més d'una dècada.

Un projecte amb un cost estimat de 3,5 milions d’euros

El nou pavelló que es proposa té un disseny idèntic a l'anterior, el pavelló 4 que es va estrenar l'any 2003, i comptarà amb unes dimensions de 93,4 per 44,3 metres, que suposen 4.137,62 metres quadrats totalment coberts. El pressupost previst s'estima en uns 3,5 milions d'euros i donarà resposta a les necessitats de Fira de Lleida d'ampliar les seves instal·lacions per disposar d'una infraestructura adequada per oferir els seus serveis amb major qualitat i poder créixer. S’ubicarà al costat del pavelló 4, al costat que dona a la rotonda entre l'avinguda Victoriano Muñoz Oms i el carrer Camí de Picos.

Amb l'acord signat aquest dissabte, els quatre patrons es comprometen a estudiar les diferents formes de participació en el projecte per a la construcció i posada en funcionament de l'edifici del pavelló firal. Fira de Lleida s'encarregarà de disposar del corresponent projecte constructiu i de la documentació tècnica necessària per a impulsar i tramitar la licitació i la gestió de la construcció del futur edifici. Un conveni posterior concretarà aquests compromisos, un cop es disposi de les autoritzacions i aprovacions de les diferents administracions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta