A punt la Fira de Titelles: 26 companyies, 17 estrenes i un centenar de funcions

J.B.
23-03-2018
  • A punt la Fira de Titelles: 26 companyies, 17 estrenes i un centenar de funcions
  • A punt la Fira de Titelles: 26 companyies, 17 estrenes i un centenar de funcions

La 29 edició de la Fira de Titelles de Lleida, del 4 al 6 de maig, comptarà amb fins a disset estrenes a càrrec de les vint-i-sis companyies participants: deu de catalanes (cinc de Lleida), vuit de diversos punts de l’Estat i vuit més d’estrangeres, de països com Itàlia, França, Holanda o el Regne Unit.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presidir ahir al teatre de la Llotja la presentació de les tres intenses jornades del certamen, amb 101 funcions de carrer i de sala en vint-i-set espais de la ciutat. El suport de la Diputació a la fira es traduirà aquest any en dos sessions de l’espectacle itinerant Hathi, del Centre de Titelles de Lleida, durant la diada de Sant Jordi al voltant de l’edifici de l’IEI.

L’espectacle inaugural anirà a càrrec de la companyia murciana Onírica Mecánica, amb una sorprenent versió d’Alícia al país de les meravelles en un espectacle de gran format, amb projeccions i un llenguatge més pròxim al visual i tecnològic que a les marionetes tradicionals.

La fira, a la qual s’han inscrit aproximadament 150 programadors, comptarà amb un pressupost entorn dels 178.000 euros, pendents això sí de les aportacions encara no tancades de la Generalitat i l’Estat. Representants institucionals van felicitar el recent Premi Nacional de Cultura atorgat al Centre de Titelles, que ja pensa en la trentena edició del certamen, el 2019, en què prendrà més protagonisme el teatre de la Llotja durant la jornada inaugural.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?