FiraTàrrega, amb 227 funcions

X.S./REDACCIÓ
Publicat: 
31-08-2018
Actualitzat: 31-08-2018 9:46
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • FiraTàrrega, amb 227 funcions
  • FiraTàrrega, amb 227 funcions
  • FiraTàrrega, amb 227 funcions

La capital de l’Urgell es convertirà la setmana que ve en el mercat internacional de les arts escèniques amb la celebració de la trenta-vuitena edició de FiraTàrrega, certamen que aquest 2018 pretén rellegir l’espai públic contemporani i tancar un trienni que ha promogut els actius de les arts de carrer, que va començar el 2016 amb la interculturalitat i va continuar l’any passat posant l’accent en la participació. Del 6 al 9 de setembre, FiraTàrrega oferirà 227 funcions (105 de gratis i 122 de pagament) de mig centenar d’espectacles a càrrec de 45 companyies, procedents de vuit països i representants dels cinc continents, dels quals trenta són estrenes. Les obres es representaran en vint-i-dos espais per tota la ciutat, si bé aquesta edició destaca la recuperació del centre amb el Pati com a nou espai d’exhibició, ja que les taquilles es traslladen a la plaça de les Nacions. Fins al moment, s’han inscrit a FiraTàrrega 795 professionals de 473 entitats.

Aquestes xifres es van donar a conèixer ahir a la presentació oficial del certamen, que va tenir lloc a la Fàbrica Moritz de Barcelona al matí i a la Sala Marsà de Tàrrega a la tarda, després de la inauguració de la mostra dedicada a Pedrolo. Aquesta edició serà l’última de Jordi Duran com a director després de vuit anys al capdavant de la direcció artística. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, li va agrair la “implicació” amb el certamen i el fet de “posar en relació la cultura de la ciutat amb la de la fira”, gràcies en part al programa de Suport a la Creació, que ofereix assajos oberts d’espectacles al llarg de tot l’any.

La inauguració anirà a càrrec dels francesos Lucamoros, que oferiran al parc de Sant Eloi La tortue de Gauguin, un espectacle que combina la pintura en directe, el teatre d’ombres i la música escènica.

Comparteix

També t'interessarà