Fiscalia arxiva el cas de la retirada de dos banderes espanyoles a la Paeria

ACN
05-05-2020
  • Fiscalia arxiva el cas de la retirada de les banderes

La Fiscalia de Lleida ha arxivat el cas de la retirada de dos banderes espanyoles de la Paeria el dia 3 de gener durant una protesta per la inhabilitació del president de Govern Quim Torra. Segons ha confirmat l'ACN de fonts judicials, s'ha tancat la investigació perquè no s'ha pogut identificar els autors. El cas es va obrir arran d'una denúncia de Ciutadans que demanava investigar com i qui va arribar a la bandera espanyola de la segona planta de la Paeria i va despenjar la de la terrassa de la quarta planta del mateix Palau la data en qüestió. També es demanava aclarir si la concentració i tall de l'avinguda Blondel en la protesta estava autoritzada i si la participació de càrrecs públics podia ser constitutiu de delicte. 

Ciutadans denunciava, per una banda, que es va despenjar la bandera espanyola del segon pis de la Paeria i es va sostreure la bandera espanyola del quart pis que dóna a l'avinguda Blondel. En aquest sentit, el mateix partit demanava a la fiscalia que s'investigui si la bandera espanyola trobada al despatx de junts per Catalunya va ser la que es va sostreure de la quarta planta, la qual cosa consideraria una "prova sòlida" per deduir que va ser sostreta per persones afins a aquest grup municipal. En qualsevol cas, des del ministeri fiscal no s'ha pogut identificar els autors de l'acció i per això s'ha decidit arxivar les diligències.

Ciutadans demanava que s'investigués si els fets eren constitutius d'un delicte d'ofensa als símbols espanyols (multa de set a dotze mesos) o d'invasió de l'Ajuntament (de tres a sis mesos de presó o multa de sis a dotze mesos). També proposaven una multa d'un a tres mesos per haver sostret la bandera i, en concret, a l'alcalde de Lleida una multa de vuit a dotze mesos per, com a responsable de la seguretat ciutadana, no haver actuat per evitar la "invasió" de l'Ajuntament.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta