Fiscalia demana arxivar la causa contra Reñé per desviar subvencions entre l'escola i el cementiri de Fondarella

ACN
08-02-2020
  • Fiscalia demana arxivar la causa contra Reñé per la desviació de subvencions entre l'escola i el cementiri de Fondarella

La Fiscalia ha demanat al jutjat d'instrucció 1 de Lleida arxivar la causa contra l'expresident de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, per presumpta prevaricació i malversació en uns ajuts adjudicats a Fondarella (Pla d'Urgell). Es tracta d'una peça secundària del 'cas Boreas' en què s'investigava si s'haurien desviat subvencions per fer obres entre l'escola de Fondarella i el cementiri del municipi, d'on Reñé és alcalde. El ministeri públic, després d'haver estudiat la documentació, considera que no hi ha prou proves que puguin demostrar indicis de delicte i ha demanat el sobreseïment d'aquest cas. Reñé va declarar al jutjat com a investigat per aquests fets el 3 de juliol de 2019.

El jutjat d'instrucció 1 de Lleida va dividir en cinc parts, una de principal i quatre de secundàries, la causa del 'cas Boreas', que investiga presumpta corrupció a la Diputació de Lleida. En la principal s'investiga si des de la Diputació, a través de Reñé i de la seva llavors mà dreta Marlen Minguell, es dissenyaven concursos a mida per adjudicar obres 'a dit' a empreses a canvi de comissions. La jutgessa encara no ha pres declaració a cap dels investigats en relació a aquests fets que poden comportar delictes de corrupció i enriquiment personal.

De les quatre parts secundàries, el jutjat en va inhibir una a Tarragona referent a unes obres en unes rotondes del Morell (Tarragona) en què s'investigava si es van adjudicar a dit els treballs a l'empresa lleidatana M. J. Gruas a canvi que subcontractessin la jardineria de l'obra a una empresa del fill de l'alcalde del Morell.

De les altres tres, ja el jutjat ja n'havia arxivat dues; una relacionada amb un accident laboral i també la que investigava si l'excoordinadora general de la Diputació, Marlen Minguell, va intentar influir des de la seva posició per beneficiar una empresa familiar a Balaguer. Minguell va declarar com a investigada al jutjat d'instrucció 1 de Lleida el 6 de maig, juntament amb dos investigats més.

Només queda, doncs, de les secundàries pendent de resoldre la causa contra Reñé per la desviació de subvencions entre l'escola i el cementiri de Fondarella. Ara serà la jutgessa qui haurà de decidir si ho arxiva, tot i que, tot apunta que ho farà ja que la Fiscalia és l'única part personada en aquesta causa i així ho ha demanat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next