Flexibilització dels protocols amb més visites i més sortides a les residències

ACN
04-03-2021
  • Preview usuaris residència Solsona joc de taula
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu
  • La consellera de Salut, Alba Vergés, de braços plegats durant la visita l'edifici de Paral·lel habilitat per acollir positius de residències

El Departament de Salut ha actualitzat el protocol d'actuació a les residències, recuperant activitats i flexibilitzant més les visites i sortides. En concret, les visites es mantenen a totes les residències verdes i taronges i no es limita el número de visites setmanals. Tot i això, es manté la norma de seguir amb les mesures de protecció habituals, com la mascareta, la distància o la ventilació. Pel que fa les sortides dels residents a l'exterior del centre acompanyats de personal o familiars, queden restablertes. D'acord amb el nou protocol, es mantenen els cribratges a professionals però hi ha canvis respecte els cribratges i les quarantenes de residents.
Bàsicament, aquests no es consideraran contactes estrets ni hauran de fer quarantena per ser contacte d'un positiu. Només es realitzaran proves diagnòstiques si presenten símptomes compatibles amb infecció per coronavirus.

A les residències amb més d'un 85% dels residents correctament vacunats es podran fer nous ingressos sense necessitat de fer PCR al nou usuari ni que aquest faci quarantena prèvia sempre que hagi estat vacunat.

Respecte sortides del centres, en les que durin més de tres setmanes, les persones correctament vacunades tampoc no precisaran PCR ni quarantena a la tornada.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?