Foment estudiarà construir més accessos a l’autopista a l’alliberar el peatge l’any 2021

X.RODRÍGUEZ
06-11-2019
  • Foment estudiarà construir més accessos a l’autopista a l’alliberar el peatge l’any 2021

El ministeri de Foment encarregarà un estudi per avaluar si és necessari construir nous accessos a l’AP-2, si caldrà remodelar els existents i si és necessari aplicar mesures contra el soroll quan l’Estat assumeixi la gestió d’aquesta infraestructura, a l’expirar la concessió l’agost del 2021. Aleshores, l’actual Executiu socialista s’ha compromès a alliberar el peatge. A cinc dies de les eleccions generals, el ministeri fa públic un concurs per determinar com canviarà el trànsit en l’autopista quan no s’hagi de pagar per utilitzar-la. Foment creu que podria augmentar de forma notable i absorbir part dels vehicles que ara circulen per vies sense peatge. A Lleida, l’AP-2 es planteja com a alternativa a l’N-240, un dels principals punts negres de la xarxa viària, entre Lleida i Montblanc.

L’estudi que ha tret a concurs Foment té un pressupost de 810.000 euros i també analitzarà els mateixos aspectes de l’autopista AP-7 entre Tarragona i la Jonquera, la concessió del qual expira també el 2021.

L’objecte d’aquest estudi és conèixer el comportament del trànsit i establir les actuacions necessàries per adaptar-la a la demanda, “establint una programació en funció de la seua urgència i les necessitats de finançament”, segons les clàusules del concurs. A més, també es farà un estudi de trànsit i de mobilitat de l’entorn viari de l’autopista, tant de la situació actual de la infraestructura com després de la supressió del peatge.

 

Paral·lelament, està en marxa l’estudi per millorar la seguretat a l’N-240 de Lleida a les Borges

 

Així mateix, alliberar el peatge de l’AP-2 pot comportar una “falta de capacitat del ferm per suportar el trànsit pesant”, a més de “la necessitat de carrils addicionals per mantenir un nivell de servei adequat”. El subdelegat del Govern, José Crespín, va explicar que aquest és un “estudi imprescindible per fer efectiva la liberalització d’aquesta via”. Va apuntar que això “consolida encara més el compromís del Govern d’alliberar l’AP-2 l’agost del 2021”.

Paral·lelament, està en marxa l’estudi per duplicar la calçada de l’N-240 entre Lleida i les Borges Blanques. Per la seua banda, l’Estat i la Generalitat negocien ampliar la desviació obligatòria de camions des d’aquesta carretera cap a l’AP-2 fins a la capital del Segrià. La mesura s’aplica des de fa un any entre les Borges i Montblanc i ha comportat que el trànsit de camions a l’autopista s’hagi doblat, mentre que a la carretera N-240 s’ha reduït un 70 per cent el pas de vehicles pesants.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta