Fracassa la mediació de Treball per evitar la vaga a Autobusos a dos dies que comenci

SEGREcom
Publicat: 
21-04-2015
Actualitzat: 21-04-2015 9:30
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Fracassa la mediació de Treball per evitar la vaga a Autobusos a dos dies que comenci

La mediació del departament de Treball entre el comitè d'empresa i la direcció d'Autobusos de Lleida va concloure ahir sense acord a falta ja de només dos dies per a l'inici de les sis jornades de vaga convocades a partir de dijous, diada de Sant Jordi (la resta de dies són el divendres 24 i el 7, 8, 21 i 22 de maig). Les dos parts van confirmar que les postures en la negociació del nou conveni estan molt allunyades.

El president del comitè, Francisco Morales, va esmentar com a punts clau en els quals no estan d'acord amb la proposta de l'empresa la modificació de la jornada laboral per reduir hores extra, ja que els suposa perdre ingressos; el canvi en el còmput del plus d'antiguitat; l'eliminació de la reubicació obligatòria en cas d'incapacitat parcial d'un conductor; la creació d'un contracte de conductor en pràctiques amb un salari un 25% inferior; i una pujada salarial del 0,25%, quan els treballadors demanen l'1%.

També demanen una clàusula de revisió salarial i una altra d'ultraactivitat per al conveni, que ara corre perill de decaure si no es firma el nou abans del setembre.

El gerent de l'empresa, Carlos Soldevilla, va considerar com a punts clau per a l'acord la reducció del volum d'hores extra; no haver de recol·locar els conductors que perdin el carnet per positius d'alcohol o drogues; i no haver de crear un nou lloc de treball a conductors amb invalidesa parcial. "Estem oberts a compensar-los la diferència entre la pensió i el sou dels últims dotze mesos, però no a crear-los un nou lloc ad hoc", va afirmar i va assenyalar que la regulació actual fa que aquest col·lectiu acabi cobrant dos sous d'uns 1.700 euros al mes, la qual cosa va considerar "incongruent". També va justificar la proposta de contracte de pràctiques per l'alta sinistralitat dels conductors novells i veu viable revisar a l'alça l'increment salarial proposat si hi ha acord en la resta de la negociació.

Les dos parts es van mostrar obertes a la negociació fins a última hora i no descarten que la Paeria hi acabi mediant. L'alcalde ja es va reunir fa dos setmanes amb el comitè.

Comparteix

També t'interessarà