Fraga suspèn temporalment els actes del Dia de la Faldeta a l’abril

J.DÍAZ
24-03-2020
  • Fraga suspèn temporalment els actes del Dia de la Faldeta a l’abril

L’ajuntament de Fraga ha pres la decisió de suspendre provisionalment la celebració del Dia de la Faldeta fins que la pandèmia del Covid-19 hagi finalitzat. El consistori ha pres aquesta decisió arran de l’anunci per part del Govern d’Espanya de prolongar l’estat d’alarma quinze dies més, segons van explicar fonts municipals. La Faldeta és una festa molt valorada per tota la ciutadania, però “en aquests moments cal ser responsables i primar la salut de les persones”, va remarcar el consistori. Quan aquesta situació provocada per la pandèmia hagi passat, es reprendrà l’organització d’aquesta i altres celebracions, va afegir.

Els actes del Dia de la Faldeta estaven programats per al 24, 25 i 26 d’abril, després del dia de Sant Jordi, per no coincidir amb les activitats del patró d’Aragó i la Diada de Sant Jordi a Catalunya. Es ret homenatge a les dones de faldetes, que són tot un emblema de la cultura popular.

La festivitat va ser reconeguda el 2015 com a Festa d’Interès Turístic Nacional. Manté la recreació d’un casament tradicional i la desfilada de persones vestides amb els vestits típics fragatins.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta