⏯️ Front comú lleidatà contra la desescalada asimètrica anunciada per Sàmper

ACN
27-04-2021
  • Front comú del sector econòmic, polític i social lleidatà rebutgen la desescalada asimètrica proposada per Sàmper
  • Front comú del sector econòmic, polític i social lleidatà rebutgen la desescalada asimètrica proposada per Sàmper

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb representants dels grups municipals a la Paeria i representants dels sectors econòmics i socials de la ciutat han mostrat, en una roda de premsa unitària, el seu rebuig a la possible desescalada asimètrica anunciada pel conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, en una entrevista al 324, diumenge, en què va anunciar possibles mesures "més dures" per a territoris com Lleida. Pueyo considera "inacceptable" i "irresponsable" que la Generalitat torni a posar Lleida "en el punt de mira" de les inquietuds que genera la desescalada i adverteix "amb respecte però amb contundència" que no volen plantejaments restrictius sinó proactius, com ara més vacunes i considerar el sector agrari essencial. 

Pueyo, que ha exercit de portaveu de tots els sectors, ha reconegut que estan "molt preocupats" per l'anunci de desescalada asimètrica que podria ser "més dura" per a territoris amb xifres més altes de contagis com Lleida. Pel paer en cap seria "inacceptable" que es prenguessin mesures més estrictes per Ponent, com la imposada el juliol de l'any passat, "després d'un any que coneixem millor la pandèmia".


Uneix-te al nou canal de Telegram de LLEIDA.COM

A més, comenta, si la Generalitat vol parlar de dades, Lleida és el territori català amb més persones vacunades amb les dues dosis –a hores d'ara un 9,8%- i afegeix que el 25,7% de la població lleidatana ja ha rebut la primera dosi. Destaca també que Lleida ha estat "més ràpida" i "eficients" a l'hora de vacunar la població quan han rebut les vacunes, la qual cosa demostra que "les coses s'estan fent bé".

És per això que "adverteix" "amb respecte però amb contundència" que no volen plantejaments restrictius sinó plantejaments proactius, amb mesures com ara que el Govern subministri més vacunes i que el sector agrari sigui considerat sector essencial per assegurar una campanya de la fruita segura per a tothom. En aquest sentit, reclama que "es vacunin tots els treballadors del camp, tant temporers com tractoristes. Tots".

L'alcalde de Lleida també reivindica cribratges seriats. "Tot i que està molt bé, no n'hi ha prou amb cribratges massius, necessitem cribratges que es repeteixin a unes mateixes persones durant un temps determinat", explica. 

A més, des de la Paeria donen suport a la proposta del sector de l'hostaleria per a una obertura progressiva de la restauració al vespre i, si cal, fent una prova pilot per a la qual el sector es va oferir la setmana passada. "Es va fer a Girona i no hi ha cap raó perquè no es pugui fer a Lleida", comenta. "Si es permet, estarem a l'alçada com ho hem estat fins ara", destaca.

Pueyo insisteix que "no podem permetre que es torni a posar Lleida en el punt de mira de les pors, les inquietuds i els advertiments" de la Generalitat davant del procés de desescalada i ha destacat que "la marca Lleida es per a nosaltres un actiu essencial". "No ens ho mereixem i fem un crit serè però rotund per la defensa del nostre territori", ha reblat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?