Gairebé 14.700 estudiants participen en les representacions teatrals i musicals proporcionades per l'oferta educativa de "Educació a l'Abast"

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
13-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Gairebé 14.700 estudiants participen en les representacions teatrals i musicals proporcionades per l'oferta educativa de "Educació a l'Abast"
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

 

L'auditori ha sigut ple aquest divendres durant l'última sessió de l'òpera "El gegant egoista", interpretada per la Coral Shalom. Aquesta obra també serà representada demà per a famílies i el públic en general


Durant aquest curs escolar, prop de 14.700 alumnes han assistit a les funcions de teatre i les audicions escolars organitzades en el marc del programa Educació a l’Abast, coordinat per les regidories d’Educació i Cultura. Aquest cicle inclou una àmplia oferta, des de infants d'escola bressol fins a joves de secundària i batxillerat.

L'objectiu d'aquestes activitats és apropar les arts escèniques al públic infantil i juvenil, fomentant l'art en la cultura i promoure el pensament crític i el compromís. A més, ofereix als docents la possibilitat de treballar temes i qüestions tractades a les funcions a l'aula.

Durant aquest curs, s'han ofert 10 obres de teatre amb 18 funcions, amb un total de 3.141 alumnes de 43 centres educatius, incloent 9 de fora de Lleida. A més, s'han realitzat 9 audicions amb 23 funcions, que han comptat amb 11.544 assistents de 57 centres educatius, incloent 14 de fora de la ciutat. A més, s'ha d'afegir uns 1.500 acompanyants, entre professionals i membres dels centres, que han participat en aquesta iniciativa, que també ha inclòs escoles d'educació especial.

El cicle d'audicions es tanca avui amb la representació de l'òpera infantil "El gegant egoista", una obra basada en un relat d'Oscar Wilde. Aquesta obra, produïda per la Coral Shalom, s'adreça a alumnes de 2n a 6è de primària i ha registrat una alta afluència en les funcions ja realitzades. Demà, l'obra es representarà per a les famílies i el públic en general en dues funcions al matí (12 h) i a la tarda (18:30 h) a l'Auditori Municipal.

Comparteix

També t'interessarà