Gairebé 80 donacions un dia

REDACCIÓ
12-01-2019
  • Gairebé 80 donacions un dia

Lleida va registrar ahir 78 donacions de sang en el primer dia de la Marató de Donants, una quantitat quatre vegades superior del que sol ser habitual en aquestes dates. Des d’ahir i fins divendres vinent, el Banc de Sang i Teixits espera aconseguir que uns 400 lleidatans, 10.000 persones a tot Catalunya, s’atansin fins als principals hospitals catalans per donar la seua sang.

Aquest any la iniciativa té com a principal objectiu convertir la ciutadania en sangfluencers, perquè sigui cada persona la que conscienciï sobre la importància de donar i animi els seus amics i familiars a fer el mateix a través de les xarxes socials. Actualment existeixen reserves per a 6 dies, quan el mínim ideal són 10. El grup sanguini 0 negatiu continua sent el més escàs, sobretot perquè tan sols el 7% de la població el té. Des de www.maratodonants.cat es pot reservar hora per donar sang durant tots aquests dies i compartir el missatge de la campanya amb seguidors a les xarxes socials, WhatsApp o contactes del correu electrònic.A més, després de la punxada, els donants rebran un kit de sangfluencer. Reservar hora no és imprescindible per efectuar una donació, encara que és aconsellable per evitar llargues esperes.

Des del Banc de Sang consideren que el balanç del primer dia és encoratjador, però esperen que la solidaritat no es quedi en l’empenta d’aquest inici i continuen animant la gent que s’atansi fins al seu hospital més proper per donar sang. A Lleida l’horari d’avui del Banc de Sang és de 10.00 a 14.00 hores. De dilluns a divendres, és de 8.30 a 20.00 hores.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta