Galacticat i PAC presenten a Lleida la "incubadora" de projectes del Festival de Sitges

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
21-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Galacticat i PAC presenten a Lleida la "incubadora" de projectes del Festival de Sitges
    Peu de foto: 
    Estefania Rufach, Alfonsi Vega, Marta Forn i Ramon Bochaca amb els assistents a la presentació a l'IEI ©Genís Casanovas

El Galacticat - Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent i l'associació Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) han presentat aquest matí a l'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs el Producers Meet Producers (PMP), una incubadora per a productores audiovisuals de nova creació. Aquesta iniciativa, organitzada per la PAC en el marc del Sitges Film Festival, tindrà lloc el 8 d'octubre de 2024.

L'acte ha estat presidit per la vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), Estefania Rufach, i ha comptat amb la presència del director de l'IEI, Andreu Vázquez; el director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura, Albert Turull; el director del Galacticat, Ramon Bochaca; la directora del PMP, Marta Forn, i la coordinadora del PMP i membre de la junta directiva de PAC, Alfonsi Vega.

Ramon Bochaca, director del Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent i ambaixador de la incubadora Producers Meet Producers, ha explicat que aquesta iniciativa facilita trobades entre productores audiovisuals d'arreu de l'Estat, on les productores emergents poden presentar els seus projectes a empreses consolidades del sector. Les productores emergents participants al PMP entren a formar part d'un programa de mentoria que els ajuda a desenvolupar els seus projectes i a adquirir expertesa dins la indústria audiovisual, gràcies a l'acompanyament de les productores consolidades. "L'objectiu és donar eines a aquestes productores perquè es puguin consolidar en el sector", ha destacat Bochaca.

L'acte també ha servit per presentar la Trobada de Talent del Festival Galacticat, que enguany arriba a la seva tercera edició. Es tracta d'un campus basat en un concurs de guions que uneix creadors i empreses del sector, en el marc de la celebració del Festival, que tindrà lloc del 24 al 30 de juny. En aquesta edició hi participaran una desena d'empreses distribuïdores i productores d'arreu de l'Estat. Els projectes seleccionats en les categories de llargmetratge, curtmetratge i sèrie podran mantenir reunions one-to-one amb cadascuna d'elles per aconseguir suport i finançament. A més, un dels 12 projectes serà seleccionat per participar en el Producers Meet Producers de Sitges. Aquesta col·laboració és fruit de l'aliança amb PAC arran de la Trobada de Talents, oferint una oportunitat per connectar el talent de Ponent amb el Sitges Film Fest.

Marta Forn, directora del Producers Meet Producers, ha explicat que "enguany el PMP posa el focus en la versió original catalana i en la producció del territori", amb quatre ambaixadors repartits arreu de Catalunya, i en el cas de la demarcació de Ponent, aquesta figura correspon a Ramon Bochaca. L'objectiu és "buscar el talent dins del territori i dinamitzar i acostar els projectes a les empreses del sector, per tal de teixir una xarxa entre els professionals".

Comparteix

També t'interessarà