Generalitat i Paeria creen un òrgan de coordinació davant els possibles rebrots de la Covid-19

ACN
Publicat: 
25-06-2020
Actualitzat: 25-06-2020 10:13
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Generalitat i la Paeria han creat un òrgan de coordinació per fer front a possibles rebrots de la Covid-19

La Generalitat i l'Ajuntament de Lleida han creat un òrgan de coordinació permanent per fer front a possibles rebrots de covid-19 entre els treballadors de la fruita. Ho ha explicat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, en declaracions a Catalunya Ràdio. La decisió s'ha accelerat arran de la proximitat amb els focus de quatre comarques aragoneses pròximes a Lleida, que han retrocedit a la fase 2, i pel brot detectat en una residència de Lleida. De moment, 95 persones estan aïllades a hores d'ara en els quatre establiments que depenen del departament de Salut a les comarques de Lleida.
Són 31 persones que han donat positiu en coronavirus i 64 persones que haurien estat en contacte pròxim als confirmats. Es tracta persones de diversos municipis que han anat entrant de manera esglaonada durant diversos dies en aquests quatre dispositius de la Generalitat que són la Manreana, a Juneda (Garrigues), un hotel de Lleida i dos albergs privats.

Farré ha anunciat la creació de l'òrgan de coordinació permanent amb la Paeria després que l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, li demanés aquest dimarts "ajuda" per afrontar una situació que va qualificar de "preocupant". El paer en cap de la capital del Segrià es va posar en contacte amb el delegat del Govern a Lleida per explicar-li que "tenint en compte l'augment de casos" de covid-19, la Paeria "no té ni les competències ni la capacitat" per gestionar una "crisi de tipus sanitari". Per això li va demanar que s'adreci als Departaments de Salut i d'Interior perquè liderin la gestió de l'emergència.

Comparteix

També t'interessarà