Glòria esquiva Lleida però el Pirineu registra les temperatures més baixes de l’hivern

M.MOLINA/L.GARCÍA
Publicat: 
21-01-2020
Actualitzat: 21-01-2020 8:25
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Glòria esquiva Lleida però el Pirineu registra les temperatures més baixes de l’hivern
  • Glòria esquiva Lleida però el Pirineu registra les temperatures més baixes de l’hivern

La borrasca Glòria va esquivar ahir les comarques de Lleida encara que va assolar el litoral català, va tenir importants conseqüències a Tarragona i Girona i va deixar quatre morts a Espanya.

Només va nevar de forma testimonial a primera hora del matí a Almatret (Segrià), que es va despertar amb camps i teulades emblanquinades; i a la Granadella (a les Garrigues), on cap a les 10 del matí va caure aigua neu. Tanmateix, les temperatures van caure en picat al Pirineu i en molts punts els termòmetres van registrar les més baixes de tot l’hivern.

Així, al pic del Mont-roig, a Alt Àneu, al Pallars Sobirà, es van assolir els 16,1 graus sota zero; al pic de la Bonaigua 15,6 graus negatius; al port, 13,5 sota zero; al refugi de les Ares, 9,4 graus sota zero, i a Esterri, un grau sota zero. Segons MeteoAran, les temperatures van estar molt per sota de les habituals per a l’època de l’any, per la qual cosa va ser la nit més freda en el que va d’any (-3°/6 a Bossòst; -13°/-6° a Beret).

El temporal tampoc va afectar les carreteres a Lleida. Segons l’alcalde de Vinaixa, Josep Maria Tarragó, la carretera N-240, el principal eix de connexió amb Tarragona, no va presentar problemes durant tota la jornada. Els alcaldes dels municipis propers a la Terra Alta van indicar estar preparats per afrontar qualsevol problema a la xarxa viària que sigui causat pel mal temps. El ministeri de Foment té preparades 47 màquines llevaneu a la demarcació de Lleida, i també disposa de 5.560 tones de sal per escampar per la xarxa viària i uns altres 621.000 litres de salmorra.

Per la seua part, Serveis Vials M. Albareda SL del Talladell, a la comarca de l’Urgell, porta tirant cada dia des de dissabte passat més de 14.000 quilos de potassa a les carreteres de titularitat de la Diputació a les comarques de les Garrigues, la Noguera, la Segarra, l’Urgell i el Pla d’Urgell. S’ha de recordar que a l’Eix Transversal, que enllaça Lleida i Girona, va haver de restringir-se el pas de camions de gran tonatge a causa de la neu.

La Generalitat manté per avui les mesures de prevenció davant de possibles efectes de nevades, vent i baixes temperatures, encara que tot fa preveure que Lleida quedarà al marge de tota aquesta situació d’emergència.

Segons el Meteocat, la previsió és que durant el dia d’avui encara es mantinguin els avisos per forts vents i precipitacions, mentre que la cota de neu pujarà. Un temps que es mantindrà fins demà dijous, amb un canvi per divendres.

Els Bombers de la Generalitat van atendre entre diumenge a la nit i la jornada d’ahir vuit avisos per danys causats pel vent a les comarques lleidatanes, tot i que cap de gravetat. A Talarn, els Bombers van ser alertats a causa d’un despreniment en un habitatge situat al carrer Font de Caps. El vent va despenjar una de les finestres de l’immoble i va estar a punt de caure a la via pública.

Comparteix

També t'interessarà