Glòria Vidal, o com fugir de la realitat a partir d'una taca cromàtica

LLEIDACOM/ Griselda Mas
28-09-2018
  • Glòria Vidal, o com fugir de la realitat a partir d'una taca cromàtica

La Glòria Vidal és de Bellaguarda, treballadora, inquieta i somiadora. Amb només una gota de pintura sobre el paper és capaç de crear mons onírics​, sovint amb aires infantils. En definitiva, obres plenes d'imaginació. 

Recordeu aquelles nines de paper amb diferents vestits per retallar? Doncs bé, la Glòria ja des de ben petita s'ho feia tot ella. "Sempre m'ha agradat dibuixar. Em feia les nines i els seus vestidets. Sempre he tingut aquesta inquietud", comenta l'artista. Al cap dels anys, i després d'afilerar els seus fills, va decidir estudiar el que més li agradava: il·lustració. Així doncs, el 2013 va graduar-se com a Tècnica Superior d’arts Plàstiques i Disseny en Il·lustració a l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol. 

'Pluja i Estels'
'Nits de blau al Poble de l'Aigua'

En les seves obres, la Glòria s'expressa mitjançant acrílics, aquarel·les, tintes i collages. "M'agrada experimentar i barrejar colors. ​Moltes vegades ​començo amb una taca ​i em deixo portar... M'inspira molt", comenta la il·lustradora. El que més predomina en els seus treballs és el color blau, que representa el cel o l'aigua ​en la seva immensitat. Les casetes, nenes amb el vestit rosa i llunes, són elements recurrents  en les seves obres. Tot i que l'artista prefereix que les persones observini pensin sobre les seves ​creacions sense posar-hi etiquetes, està clar que transporten a un món de somnis i d'imaginació amb un toc infantil. "Quan començo a pintar surto d'aquesta realitat per transportar-me ​a un​a altr​a"  diu. 

'Absent'
'Desmai'
'Nit de llibertat'

"Somnis", "Moments" o "Sensacions" són alguns dels títols que recullen les seves obres i que han estat exposades a diferents llocs, com al Sícoris, al restaurant Pati Blau, l'Espai Ene, la llibreria Caselles, al Centre d'Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses, a la botiga d'art i treballs manuals Kreativ, i fins al dia 30 de setembre, al Cafè del Teatre. I això no ho és tot! Si sou clients del gimnàs Ekke, podreu veure algunes de les seves creacions en breu.

La Glòria també fa col·laboracions periòdiques a les revistes locals Barret Picat de Linyola i Els Vilàs del seu poble natal, Bellaguarda. I si us agrada llegir, "El cercador de pigues i altres contes" de Jaume Balcells està il·lustrat per ella. I parlant de llibres... pel que sembla, la Glòria n'està preparant un d'il·lustracions on la lluna i una nena seran les protagonistes. "​Procuro no parar de treballar. I això és molt important", diu. I et donem tota la raó!

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta