Grafiters de València i Madrid guanyen el primer Street Art festival de Torrefarrera

J.B.
09-09-2017
  • Grafiters de València i Madrid guanyen el primer Street Art festival de Torrefarrera

Un duo de grafiters d’Alacant i València va guanyar aquest divendres la primera edició del Torrefarrera Street Art Festival, un certamen que va nàixer amb l’objectiu d’aprofitar parets o espais en desús d’aquesta localitat per crear un entorn agradable a través de l’art urbà. El jurat va atorgar el primer premi, dotat amb 1.000 euros, al duo d’artistes GFX Folks & Miedo12, procedent d’Alacant i València, per la seua intervenció en un mur de gairebé 400 metres quadrats en un lateral del pavelló municipal. El segon premi del certamen, dotat amb 500 euros, va ser per a l’artista madrileny Sfhir per la intervenció mural al carrer Ramon Muntaner de Torrefarrera, en un espai de 176 metres quadrats. L’alcalde, Jordi Latorre, va presidir l’entrega de premis a l’ajuntament, en ple acte oficial de l’inici de la festa major. “El jurat ha destacat el nivell artístic molt alt de set o vuit dels tretze murals participants, en què ha valorat la qualitat artística, l’encaix de l’obra a l’entorn i l’impacte visual”, assegura el regidor de Promoció Econòmica, Enric Casanovas.

S’ha de recordar que el festival d’art urbà ha previst també un premi del públic, dotat amb 500 euros, que es concedirà a la intervenció més valorada a través de votacions a les xarxes socials de l’esdeveniment i que es resoldrà el pròxim dia 18. Casanovas va comentar que “limitarem les votacions a veïns de la localitat i a les onze obres que no han resultat guanyadores”.

El primer Street Art Festival d’aquesta localitat del Segrià ha comptat amb la participació de tretze artistes i col·lectius especialitzats en art urbà, seleccionats per part del jurat d’entre les més de vint propostes que han arribat a l’organització. L’esdeveniment ha suposat la intervenció artística en gairebé 1.500 metres quadrats de murs i parets de la població. Entre els artistes escollits, que van començar les obres a finals del mes d’agost, figuren els lleidatans Dude i Rulo López; els barcelonins Xupet Negre, Saiko 134 i Akore; els valencià Xolaka i el duo guanyador, GFX Folk & Miedo12; els madrilenys Sfhir i Rider Art; el murcià Callizo; el colombià Zurik; la uruguaiana Noe Cor i el canadenc Ryan Smeeton.

Casanovas va explicar que l’ajuntament ja pensa en el festival de cara a l’any que ve, sobretot després de comprovar “l’interès de nombrosos veïns a cedir parets i façanes perquè les pintin”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta