Gran Recapte d'aliments destinat a dones refugiades embarassades

REDACCIÓ
05-07-2019
  • Gran Recapte d'aliments destinat a dones refugiades embarassades

L’Associació Lleida pels Refugiats organitza, els dies 5 i 6 de juliol, un Gran Recapte d’aliments als supermercats Plusfresc destinat al projecte Elna Maternity Center d’Atenes. Elna Maternity Centre acull dones refugiades embarassades i amb nens molt petits que s’han vist obligades a fugir del seu país i abandonar la seva llar a causa de la guerra, la violència o la persecució. 

Aquestes dones arriben amb la seva família buscant un lloc més segur on poder refer la seva vida, però es trobem amb molts obstacles i dificultats. Les situacions traumàtiques que han patit tant al seu país d’origen com durant el llarg viatge que els ha dut a Europa, fa que es trobin en una situació d’extrema vulnerabilitat.

Lleida pels refugiats, juntament amb altres organitzacions, es preocupa per aquestes persones, hi envia voluntaris i s’encarrega de fer-los arribar aliments, roba, material sanitari i diners per ajudar a pagar les despeses bàsiques de lloguer, electricitat i aigua, entre altres.

En aquest centre hi viuen unes 20 famílies, cadascuna d’elles en una mateixa habitació amb matalassos a terra. Comparteixen espais comuns i se’ls anima a participar en diferents activitats i tasques comunitàries. També se’ls proporciona assistència sanitària i ajut psicològic per part d’especialistes.

En aquest recapte d’aliments hi col·laboren com a voluntaris els alumnes del Projecte Neu i del Col·legi Sant Jaume - Les Heures, i  es farà en cinc botigues de Plusfresc: Templers 13, Rovira Roure 34, Pi i Maragall 32, Baró de Maials 107-113, Avinguda de Barcelona 65-69 i SUNKA (C/ Martí Ruano, 12). L’horari serà el següent: Divendres matí de 10h a 15h, divendres tarda de 15h a 20h i dissabte matí de 10h a 15h.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?