Grans avions militars dels EUA i Espanya a la Festa al Cel d’Alguaire

R. R.
27-08-2019
  • Grans avions militars dels EUA i Espanya a la Festa al Cel d’Alguaire

Dos grans avions militars aterraran a Alguaire amb motiu de la Festa al Cel, que se celebrarà els dies 21 i 22 de setembre. La pròxima edició d’aquest certamen reunirà un Lockheed Hercules C-130 de les Forces Aèries nord-americanes, i un Airbus A400M Atlas de l’Exèrcit de l’Aire espanyol. Així ho van explicar fonts de l’organització, que esperen que, una vegada hagin estacionat a la plataforma de l’aeroport, aquestes grans aeronaus puguin obrir les portes al públic perquè els visitants en puguin veure l’interior. L’Hercules, de trenta metres de longitud i quaranta d’envergadura, arribarà a Alguaire procedent de la base aèria dels Estats Units a Ramstein, a Alemanya; i l’Airbus, de 45 metres de longitud i 42 d’envergadura, es desplaçarà des de la base de Saragossa.

L’aeroport no havia acollit abans avions militars d’aquesta mida, però sí altres aeronaus d’ús militar. En aquesta edició, es podran veure també altres aparells de les Forces Armades espanyoles, com un avió de combat Eurofighter, un F-18 i un gran helicòpter Chinook. Així mateix, hi haurà una exhibició de vol a càrrec de la la patrulla d’helicòpters Aspa.

Els visitants podran veure aeronaus com un F-18, un Eurofighter i un helicòpter Chinook, entre d’altres

Els organitzadors del certamen van indicar que les Forces Aèries nord-americanes han respost a la convocatòria d’aquest any a una invitació a participar en aquest festival aeri d’Alguaire, i van indicar que, fa dos anys, van assistir-hi avions militars procedents de Bèlgica i de França. Aquests últims hi van col·laborar amb una exhibició de vol acrobàtic. Al marge dels aparells militars, es podran veure avions de diferents èpoques, propietat de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya i dels Bombers de la Generalitat, entre d’altres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?