Gresca aquàtica a la Transèquia del Camí de Montcada

REDACCIÓ
15-07-2019
  • Gresca aquàtica a la Transèquia del Camí de Montcada
  • Gresca aquàtica a la Transèquia del Camí de Montcada
  • Gresca aquàtica a la Transèquia del Camí de Montcada
  • Gresca aquàtica a la Transèquia del Camí de Montcada
  • Gresca aquàtica a la Transèquia del Camí de Montcada

L’aigua, l’animació i unes originals embarcacions han estat els principals protagonistes de la 30a edició del descens per la séquia major del Canal de Pinyana, a la partida del Camí de Montcada. Enguany, hi han participat sis 'vaixells', tots fets artesanalment, per poder realitzar la travessia aquàtica.

La tinent d’alcalde Montse Pifarré, el regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro, i la regidora Carme Valls han participat com a jurat qualificador en la cursa nàutica, que sempre aplega centenars de veïns i curiosos per animar els participants durant el recorregut.

La Transèquia és una de les activitats més populars que s'han celebrat aquest cap de setmana en el marc de la Festa Major del Camí de Montcada i Partides Limítrofs. Enguany, l'embarcació que simulava un carro de combat aquàtic s'ha proclamat campiona per la seva originalitat i estabilitat damunt l’aigua. El segon lloc se l’ha endut el vaixell ‘El Castell de Montcada’ i la tercera posició l’ha ocupat la nau ‘Dolça Montcada’.

Abans del descens per la Séquia Major de Pinyana, els veïns i veïnes i els participants han agafat forces amb la tradicional sardinada popular, a la qual també hi ha assistit el president de la Comissió Territorial de l’Horta, David Melé, i membres de la Junta de Sequiatge dels Regants de l’Horta de Lleida. L’Associació de Veïns ha preparat desenes de quilos de sardina i pa, així com llonganissa i botifarra. Centenars de persones han gaudit de l’àpat, abans de veure la sortida de les embarcacions al canal.

El lliurament de trofeus, tant de la Transèquia, com de la resta de concursos que s’han fet durant el cap de setmana festiu, es va realitzar per la tarda, abans que comencés la sessió de ball a càrrec del Trio Habana, la qual tancava la Festa Major.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?