Hermanos Lobo, o com defensar la natura a través del rock dur

LLEIDACOM/ Griselda Mas
Publicat: 
03-08-2018
Actualitzat: 17-08-2018 11:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Hermanos Lobo Lleida
    Peu de foto: 
    FOTO: Jordi La_Rosa

L'Alberto "Lobo" Martín és el "germà gran" dels Hermanos Lobo, un grup lleidatà de rock dur amb molts missatges per transmetre i que està format per gent d'aquí i d'allà. Es veu que, quan el germà gran fa una trucada o udola, tots els membres responen al seu senyal. "Ens encanta el tipus de vida del llop i la seva filosofia. En canvi, l'ésser humà el segueix criminalitzant-lo", comenta el líder del grup. Serà que en les nits de lluna plena es converteixen en homes llop? 

El cas és que aquest grup va sorgir per allà l'any 2011, quan l'Alberto va decidir deixar de cantar sol i aprofitar les seves cançons per tocar-les en grup. Després d'unes quantes anades i vingudes, Hermanos Lobo va renàixer el 2016 i actualment està format pel mateix Alberto "Lobo" (guitarra rítmica i veu), Arnau Fernández (guitarra solista i veus), Fran "el Zorro" (baix i veus), el Jose Sarries (percussió i veus) i l'última incorporació, l'Andrei (guitarra i veus). Heu notat que tots canten? Inclús el bateria! Tots ells combinen la música amb els seus treballs i estudis. I encara hi ha més! L'Alberto és de Terol assentat a Lleida, l'Andrei de Romania amb un català d'enveja i la resta de per aquí. "Som germans i internacionals amb base a Lleida. Aquesta varietat ens aporta diferents visions i perspectives de la vida.", comenta el cantant. 

Amb referents com Led Zeppelin, Guns'n'Roses, Barricada, Marea o Héroes del Silencio, dos mesos després del seu renaixement estaven tan a tope que van gravar al Nomad Estudios el seu primer EP (2016) que porta el nom del grup. El viaje, El riesgo, Las montañas i tres cançons més van formar aquest primer treball, amb 500 còpies i quasi totes venudes. "El primer disc està basat en la natura. És molt filosòfic", explica el músic. 

Fa unes quantes setmanes, concretament el 30 de juny d'aquest any, van publicar el seu segon disc: El viaje sin regreso (2018). "El darrer compta amb 9 cançons, entre elles El viaje, i ha tingut molt bones crítiques i acollida", diu l'Alberto. Comparat amb el primer, aquest està més treballat i les influències musicals de tots els membres es deixen entreveure. "Les nostres lletres defensen la natura, com el cas de Maleza, on volem transmetre un missatge a favor del llop ibèric, o Persiguiendo las huellas, que parla d'un dia que el Jose i jo ens vam perdre pel Montsec i vam decidir seguir les petjades dels animals i al final vam trobar el camí", explica l'Alberto. Altres cançons que trobem en aquest últim treball són Colmillo Blanco (sí, com el de la pel·lícula), Jinete eléctrico, basada en una pel·lícula on un cavall de carreres és el protagonista, o La ciudad perdida.

I per on ronden aquests nois? Doncs per sales de Lleida, com la Sala Manolita, el Cafè del Teatre (on van presentar el seu darrer disc) o el Comèdia. També han estat per Roses, Osca, Benasque, Alfarràs, Terol o Saragossa, on van tocar en la sala La Ley Seca. 

Per cert! Ja us avancem que per les Festes de Tardor de Lleida, concretament el dissabte 29, tindreu l'oportunitat de veure'ls tocar. Us apunteu? 

FOTO: Jordi La_Rosa
Comparteix

També t'interessarà