Homenatge a Barcelona a la poesia de Vallverdú i Pàmias

redacció
13-09-2017
  • Homenatge a Barcelona a la poesia de Vallverdú i Pàmias

Els escriptors Josep Vallverdú i Jordi Pàmias van ser ahir protagonistes a la Setmana del Llibre en Català, que es desenvolupa des de divendres passat a l’avinguda de la Catedral de Barcelona i que conclourà diumenge que ve. Sota l’auspici de Pagès Editors, present al certamen com cada any, tots dos autors lleidatans van rebre un homenatge, en aquest cas específic, per la seua trajectòria poètica.

L’acte literari, desenvolupat a l’escenari principal de l’esdeveniment, el va conduir el poeta Carles Duarte i va comptar amb la participació també de Carme Vidal i de l’editor Lluís Pagès.

Pagès Editors va afavorir l’homenatge a la Setmana a la trajectòria poètica de Vallverdú i Pàmias

Josep Vallverdú (Lleida, 1923) és àmpliament conegut per una extensa producció en el món de la novel·la, el conte, l’assaig, el teatre i la traducció, a pesar que no tant per la seua obra poètica més recent. Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, el seu nom figura inexorablement lligat també al de la literatura infantil i juvenil. Pagès Editors ha publicat amb ell tres llibres de poesia: De signe cranc (2009), Argila (2014) i Ronda de boires (2016).De signe cranc va ser la primera selecció de poemes del que fins a aleshores era un reconegut narrador i prosista. Va ser precisament el poeta, lingüista i polític Carles Duarte, que ahir es va encarregar de presentar aquest homenatge, en el marc de la Setmana del Llibre en Català, el que va escriure el pròleg d’aquest primer llibre de poemes de Josep Vallverdú. També aquest volum està lligat a l’altre protagonista de l’homenatge organitzat per Pagès Editors, Jordi Pàmias, ja que Vallverdú va revelar que va demanar consell al poeta lleidatà a l’hora d’afrontar el que es va convertir en el seu primer llibre de versos.

Per la seua banda, Jordi Pàmias (Guissona, 1938) és membre i soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i del PEN català i ha rebut al llarg de la seua trajectòria nombrosos guardons literaris. El 1999 va rebre la Creu de Sant Jordi i enguany ha estat guardonat amb el Premi Jaume Fuster dels escriptors en llengua catalana. Pàmias és autor d’una àmplia obra poètica, de la qual l’editorial lleidatana ha publicat els títols La plana verda (1994), Lluna d’estiu (2004), La nit en el record (2006) i El do de la paraula (2010).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta