Homenatge del Museu Morera a la Petite Galerie de Lleida

J.B.
29-11-2018
  • Homenatge del Museu Morera a la Petite Galerie de Lleida
  • Homenatge del Museu Morera a la Petite Galerie de Lleida

Àngel Jové, Rosa Siré, Antoni Llena, Ton Sirera o Leandre Cristòfol, noms propis de l’art català de la segona meitat del segle XX amb denominació d’origen lleidatana. Bona part d’ells van estrenar la seua trajectòria expositiva a la Petite Galerie de Lleida, un espai obert l’any 1968 a la seu de l’Alliance Française que es va convertir en una de les poques sales catalanes obertes a l’exhibició de l’art d’avantguarda en aquella època del final del franquisme.

En el marc dels actes commemoratius del cinquantè aniversari d’aquella sala impulsada per Jaume Magre i la seua esposa, Roser Ferran, el Museu d’Art Jaume Morera va inaugurar ahir una mostra d’obres que va poder veure’s fa cinc dècades a la Petite Galerie i que avui forma part de la col·lecció del museu. Peces tridimensionals de Cristòfol comparteixen espai fins al dia 3 de març amb dibuixos de Rosa Siré, fotografies de Ton Sirera de la col·lecció Catalunya Visió, la instal·lació Escultures de paper d’Antoni Llena, collages d’Iglésias del Marquet o una caixa-obra de Garcia Sarramona.

La regidora de Cultura, Montse Parra, va inaugurar l’exposició al costat del director del Morera, Jesús Navarro, que va destacar que “hem obert un programa de recerca d’obres que van passar per la Petite Galerie per poder incorporar-les dins de la col·lecció”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?