Hostaleria de Lleida considera que mantenir tancats els locals d’oci nocturn fomenta la il·legalitat

REDACCIÓ
05-06-2020
  • Hostaleria de Lleida considera que mantenir tancats els locals d’oci nocturn fomenta la il·legalitat
  • Hostaleria de Lleida considera que mantenir tancats els locals d’oci nocturn fomenta la il·legalitat

Hostaleria de Lleida, juntament amb la resta d’associacions hostaleres espanyoles, reclama l’obertura dels establiments d’oci nocturn – pubs, bars especials i discoteques – a la fase 3. Considera que les mesures per a la reducció del contagi pel coronavirus són suficients per mantenir les condicions de seguretat.

A Hostaleria de Lleida: “Lamentem que es discrimini un sector que en els seus plans de reobertura prioritza la seguretat del seus clients i treballadors. Allargant el tancament dels locals d’oci nocturn s’està posant  en risc la subsistència de les empreses i els llocs de treball. D’aquest manera, s’està abocant  a un consum sense cap tipus de garantia ni responsabilitat”. Mantenint el tancament d’aquest locals es fomenta la proliferació del’organització de tot tipus de festes privades a espais sense control, festes organitzades a l’aire lliure, etc...

Reclamem, l’activació d’una taula de treball entre el Ministeri de Sanitat i el sector d’oci nocturn amb caràcter urgent que permeti aclarir el calendari de desconfinament i l’aplicació dels protocols per afrontar amb garanties la tornada a la nova normalitat dels establiments.

S’està ignorant per complet que el sector de l’oci nocturn ha estat un dels primers en definir una guia oficial de mesures per garantir la seguretat de tothom: clients i treballadors, amb una sèrie de protocols llur implementació contempla la presentació de declaracions responsables i/o auditories que avaluaran de forma externa i independent els procediments d’implantació; tots ells recollits sota el distintiu HOSTALERIA SEGURA.

En un moment el que s’està produint major celeritat als processos d’obertura i normalització d’activitats, es discrimina a pubs, bars especials i discoteques. Més encara, en un context en que es flexibilitzen les reunions d’amics i familiars amb un major nombre d’assistents i s’anuncia l’activació dels vols internacionals a partir de l’1 de juliol, l’accés a les platges i piscines i el lliure moviment interprovincial.

La publicació al BOE, el passat 30 de maig, va descartar la reobertura de les discoteques, bars especials i pubs a la fase 3. Això significa una inseguretat i una falta de planificació a la reobertura dels negocis, malgrat als acords del Consell de Ministres del 28 d’abril s’incloïa la 3era fase la recuperació de l’activitat de l’oci nocturn.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta