Hostaleria demana acabar amb els límits a bars i restaurants

REDACCIÓ
Publicat: 
10-09-2020
Actualitzat: 10-09-2020 9:34
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Hostaleria demana acabar amb els límits a bars i restaurants

La Federació d’Hostaleria de Lleida ha sol·licitat al departament de Salut que s’aixequin i quedin sense efecte les mesures de salut pública per als bars i restaurants dels municipis afectats del Segrià i la Noguera a partir dels dies 11 i 15 de setembre. El sector es basa en el fet que les dades epidemiològiques i el risc de rebrot estan baixant en aquests municipis de les dos comarques, i la gran majoria se situen per sota de la mitjana catalana. Així mateix, la federació sol·licita a la conselleria d’Interior que bars musicals i discoteques puguin obrir com a bar o sala de concerts fins a la una de la matinada. Recorden que les activitats recreatives musicals d’un bar, discoteca o sala de ball són locals que ja disposen de servei de bar i estan insonoritzats per acollir concerts, per la qual cosa complirien els requeriments específics per exercir aquestes activitats.

El departament de Salut va reforçar a finals d’agost fins a l’11 i el 15 de setembre les restriccions per evitar contagis per Covid en 45 municipis, 26 del Segrià i 19 a la Noguera. Va prorrogar dos setmanes les que ja hi havia, com limitar a la meitat l’aforament a l’interior de bars i restaurants; i va estendre aquesta mesura a les terrasses a l’exterior, que només poden utilitzar el 50% de la seua capacitat.

Aquestes localitats s’equiparaven així a Lleida ciutat i als sis municipis del Baix Segre on també es va restringir a la meitat l’aforament de les terrasses: Aitona, Alcarràs, Torres de Segre, Soses, Seròs i la Granja d’Escarp, a més dels dinou de la Noguera.

Comparteix

També t'interessarà