Hoven o com fluir amb l’Indie Folk

LLEIDACOM / Laura Gómez
Publicat: 
16-09-2021
Actualitzat: 01-10-2021 12:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Hoven o com fluir amb l’Indie Folk
    Peu de foto: 
    Foto: Montse Pinel

Senzill, carismàtic i amb un ample somriure, així ens rep Pol Jovenun músic lleidatà de vint-i-quatre anys que es decanta pel gènere Folk Indie i no li agrada la paraula "cantautor", ja que considera que la música té un treball en equip. Sense un somni establert des de petit, ha arribat a mostrar un talent innat per la música. Escriu les seves cançons a partir de pensaments que li venen al cap i té com a hobbie jugar al rugbi. I és que ve d'una família esportista, tant el pare com la mare jugaven al rugbi quan eren joves. En aquest sentit, es considera "l'ovella negra" de la família, perquè que barreja esports amb música.

La influència del gènere Indie Folk li ve des d'Anglaterra, on va viure dos anys. El jove artista va descobrir, després de fer solfeig i tocar la guitarra clàssica a l'escola de música, que el que realment li agradava era el que és divers, així com tot el que tingués a veure amb la música moderna i no pas la clàssica. El seu pas per Anglaterra va definir no només el gènere que més li agradava a la música, sinó també li va deixar de precedent el seu nom artístic, Hoven. Aquest nom neix d'una curiosa anècdota a l'època al país anglosaxó, on els locals pronunciaven la jota i el sentit del seu cognom canviava totalment, a partir d'aquí, Pol Joven va conèixer el seu nom artístic.

Durant la seva etapa a l'escola de música, a la seva infantesa, es va adonar que la millor manera de fer les coses és deixar-les fluir i no forçar cap situació.

Sobre els seus inicis com a músic, Pol Joven ens mostra el seu característic somriure abans de respondre i recorda amb alegria la seva primera banda, 'Thinking Wild', la qual va formar amb Toni Mulet, un amic mallorquí que va conèixer quan estudiava INEF a la Universitat de Lleida. Joven i Mulet van haver de separar la banda quan van acabar la carrera. Tot i que van intentar continuar fent música, amb el temps, la distància va determinar la fi de 'Thinking Wild'. Ara són molt amics i cadascú continua treballant en el seu projecte. Parla amb il·lusió i satisfacció sobre la banda i els seus principis en el món de la música perquè va ser un punt de partida on va començar a mostrar el seu talent a les persones més properes.

Temps després, Hoven va nodrir encara més la seva vocació, va continuar il·luminant el seu camí com a músic i va guanyar el concurs per a Joves Músics Emergents, organitzat per la Casa de la Música de Lleida, la qual cosa li va permetre estrenar el seu projecte Away / Wave, a principis d'aquest any. Les cançons, que va inaugurar en col·laboració amb l'Associació Lleida pels Refugiatsmostren una desigualtat social com és la de les persones que han de fugir dels seus països per la guerra. La producció té l'objectiu de crear consciència sobre la realitat que viuen moltes persones que arriben a Lleida com a refugiats.

Hoven ens confessa que tota la seva música la fa per què li neix, per què no la té com a rutina, sinó tot el contrari, utilitza la música per desconnectar de la seva rutina. Actualment treballa per a centres d'esport adaptat per a discapacitats. El jove músic deixa fluir el seu talent com deixa que la vida sigui el curs que el destí li tingui preparat, convençut que les coses que han de ser per a tu, arriben tard o d'hora.

Foto: Montse Pinel
Foto: Montse Pinel

Amb Justin Vernon com a referent musical, per la compatibilitat de la seva forma de veure la música amb la seva filosofia de vida, Hoven parla de la gravació del seu primer EP (Extended Play) - un format que es troba a mig camí entre un senzill i un àlbum- el qual, fins al moment conté tres cançons perquè pensa que per treure un àlbum es requereix una experiència amb la qual ara mateix no conta. També ens avança que aviat tindrà dates concretes per estrenar el nou projecte en el que s'ha convertit Hoven en els últims mesos, es tracta de cinc persones tocant les seves cançons en directe. Ha passat de fer una producció en solitari a crear un grup musical.

Hoven, el talent lleidatà emergent, es defineix com una persona canviant, que evoluciona constantment i a qui li agrada "fer sobre la marxa". El seu somni més clar és que allò que faci, li doni experiències i li faci sentir emocions que mai es puguin explicar amb paraules. Treballa en un projecte musical el qual només pensa gaudir un cop facin l'estrena en directe sobre l'escenari.

Quan li preguntem si vol ser-hi un artista reconegut i famós, respon que el que realment l'omple és que la gent sàpigui apreciar la música i el treball que té darrere. A més, afirma que no li dona importància a la quantitat de "m'agrada" que pugui tenir una fotografia o el total de reproduccions que tenen les cançons. Hoven aprecia molt més un contacte directe amb les persones que no pas una certa quantitat de seguidors i uns altres milers de "m'agrada", perquè afirma que les xarxes socials no ho mostren tot i enganyen molt. "M'omple més acabar el concert i que algú vingui a dir-me que li ha agradat molt". En definitiva, un músic que es mostra transparent i fa música perquè sent que així ha de ser.

Foto: Montse Pinel
Comparteix

També t'interessarà