Humoràlia exposa “SOS Clima: sense planeta no hi ha futur”

REDACCIÓ
04-10-2021
  • Humoràlia exposa “SOS Clima: sense planeta no hi ha futur”

El 6 d’octubre a les 18:00 tindrà lloc la inauguració de la mostra Humoràlia, que la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida i l’associació cultural Humoràlia realitzen de forma biennal per a sensibilitzar sobre els drets humans a través de l’humor gràfic. Sota el títol “SOS Clima: sense planeta no hi ha futur” l’exposició explora des de l’humor i amb una clara voluntat crítica, les causes i les conseqüències de la principal amenaça que afronta la humanitat: el canvi climàtic.

La mostra compta amb 50 obres seleccionades entre les més de 300 propostes rebudes d’autors i autores de 43 països diferents, i es podrà visitar al vestíbul de l’edifici Polivalent del campus de cappont durant tot el mes d’octubre abans d’iniciar la itinerància per diferents espais expositius del territori.

El canvi climàtic és un "fet inequívoc" que ja ha causat "danys irreversibles"

Imatge d'arxiu


L’acte d’inauguració tindrà lloc a la sala de Juntes de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la UdL amb la xerrada “Escalfament global i drets humans: migracions climàtiques” de Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CEAR) i expert en migracions, sobre un dels principals impactes de la crisi climàtica.

Seguidament, a la zona exterior de l’edifici contigu, es celebrarà l’inauguració de la mostra, amb la presència de membres de la unitat de Desenvolupament i Cooperació de la UdL, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Lleida, i de la Diputació de Lleida, de la Junta de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida i de l’associació Humoràlia.

La música electrònica i experimental d’Inlet Industry acompanyarà l’acte, on també es podran degustar aperitius ecològics fets amb plantes silvestres de la mà del col·lectiu Eixarcolant.

Des de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida es mostren "convençuts del potencial de l’art per a l’educació transformadora, ja que el llenguatge visual, de la creativitat, del periodisme gràfic, de l’animació, ens connecta molt més amb la nostra sensibilitat i estimulen la reflexió i l’esperit crític".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta