ℹ️ 6 estratègies efectives per tractar l'enuig dels infants

REDACCIÓ - AMIC - Tot Sant Cugat
Publicat: 
08-02-2024
Actualitzat: 08-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ℹ️ 6 estratègies efectives per tractar l'enuig dels infants
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

L’enuig és una part natural del desenvolupament infantil, però sovint pot ser frustrant per als pares. En aquest article, explorarem estratègies efectives per a calmar els teus fills quan s’enfaden o incomoden i fomentar una gestió positiva del comportament.

Mantingues la calma: Davant d’un enuig, és crucial que els pares mantinguin la calma. Respira profundament i recorda que aquestes explosions emocionals són normals en el desenvolupament del teu fill.

Comprèn les seves emocions: Tracta d'entendre les emocions del teu fill o filla. A vegades, les rebequeries són el resultat de la frustració o la incapacitat per a expressar el que senten.

Estableix una rutina: Les rutines proporcionen estructura i seguretat per als nens. Estableix horaris regulars per als menjars, el somni i altres activitats per a reduir l'estrès.

Ofereix alternatives d'elecció: Brinda al teu fill o filla opcions dins dels límits raonables. Això li ofereix una sensació de control i pot prevenir les rebequeries en permetre-li prendre decisions.

Estableix expectatives clares: Comunica clarament les expectatives i les regles. Els nens i nenes comprenen millor el que s'espera d'ells quan les instruccions són clares i consistents.

Reconeix i valida els seus sentiments: Valida les emocions del teu fill/a en reconèixer com se sent. Pots dir-li alguna cosa com "Veig que estàs enutjat/frustrat. Vols parlar d'això?"

Comparteix

També t'interessarà