ℹ️ Afectacions al trànsit per obres a l'avinguda Alcalde Rovira Roure de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
04-02-2024
Actualitzat: 04-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ℹ️ Afectacions al trànsit per obres a l'avinguda Alcalde Rovira Roure de Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

La Paeria inicia dilluns vinent les obres per a construir un nou tram de carril bici a l’avinguda Alcalde Rovira Roure, concretament en el tram situat entre el Passeig de l’Onze de Setembre i el Gran Passeig de Ronda, al barri  de Joc de la Bola-Camp d'Esports.

Es tracta d’un tram de 397 metres de longitud, on s’habilitarà el carril bici bidireccional i segregat de la calçada. Es situarà al costat dels números imparells (on hi ha el gimnàs Viding Ekke) i la seva construcció comportarà l’eliminació d’una filera d’aparcaments en el primer tram, i del carril de circulació situat més a la dreta, en el segon. També es demolirà un petit tram de vorera. Es mantindran dos carrils per a la circulació de vehicles.

Mentre es desenvolupen les obres, el pas dels vehicles quedarà restringit a un carril de circulació entre la rotonda d’Onze de Setembre i l’avinguda de Navarra, i a dos carrils des d’aquest punt fins al Passeig de Ronda. Es mantindrà oberta la vorera per minimitzar l’afectació al pas de vianants.

Aquest nou tram de carril bici segregat de la vorera substituirà el que hi havia a l’altra banda de Rovira Roure compartit amb la vorera, millorant així la seguretat viària en un espai de pas on hi ha l’hospital Santa Maria i l’escola Pràctiques II. També està previst millorar l’accessibilitat al transport públic amb una nova plataforma de bus i una vintena de places per a aparcament de bicicletes. Les obres duraran 3 mesos i tenen un pressupost d’execució de 232.920 €.

Aquests treballs formen part del projecte d’Implantació de Zones de Baixa Emissió (ZBE) i actuacions per a un canvi de model de ciutat a Lleida, i compta amb finançament dels fons europeus Next Generation EU, dins del de Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Comparteix

També t'interessarà