Inicien de les obres per implantar carril bici al tram inicial del Passeig de Ronda de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
12-07-2023
Actualitzat: 12-07-2023 8:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Inicien de les obres per implantar carril bici al tram inicial del Passeig de Ronda de Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida iniciarà aquest dijous les obres d’implantació del nou carril bici al tram inicial del Passeig de Ronda, entre la plaça dels Pagesos i la Plaça de l’Exèrcit, que permetrà facilitar l’accés amb bicicleta i patinet a la zona dels instituts del Camp Escolar.

L’obra permetrà habilitar un nou recorregut en carril bici de 390 metres de llargada i 2,4 metres d’amplada, mantenint els carrils de circulació. Per a guanyar l’espai necessari, s’elimina la mitjana de separació dels carrils per a vehicles en el tram entre la plaça dels Pagesos i el carrer Cardenal Cisneros.

També es mantenen les parades d’autobús, que disposaran de plataforma per a facilitar l’accés de persones amb problemes de mobilitat. La superfície total d'actuació és de 3.990 m².

Afectacions al trànsit

Durant la primera fase de les obres es durà a terme la demolició de la mitjana. Per dur a terme aquestes tasques, caldrà tallar al trànsit un carril de circulació per sentit (els més propers a la mitjana), a partir d’aquest dijous 13 de juliol i durant uns quinze dies, aproximadament. Durant aquest període restaran operatius dos carrils de pujada (en direcció a la Zona Alta) i un de baixada (en direcció al riu Segre). Demà s’instal·larà la senyalització en els carrers afectats.

En una segona fase, caldrà tallar també un carril de baixada, per poder fer les tasques per a construir el nou carril bici.

Millora de la mobilitat amb fons europeus

Amb aquesta actuació s’aconseguirà millorar la mobilitat de tots els i les estudiants que es dirigeixen als tres instituts de la zona del Camp Escolar, i també millora la mobilitat als barris de Mariola, Instituts-St. Ignasi i Templers-Escorxador.

L’actuació forma part del projecte d’implantació d’una Zona de Baixes Emissions a la ciutat de Lleida i compta amb finançament dels fons europeus Next Generation EU, dins del  de Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. El pressupost total previst és de 196.820,73 euros.  

Ajuntament de Lleida
Comparteix

També t'interessarà