La Paeria sol·licita una subvenció per redactar el projecte de carril bici entre Lleida i Torrefarrera

REDACCIÓ
Publicat: 
06-05-2023
Actualitzat: 06-05-2023 13:13
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria sol·licita una subvenció per redactar el projecte de carril bici entre Lleida i Torrefarrera
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui la sol·licitud d’una subvenció al departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per tal de redactar el projecte constructiu de la connexió amb carril bici amb el municipi de Torrefarrera, pel que fa al seu primer tram, fins al límit del terme municipal. 

L’Ajuntament demana una subvenció de 77.440 euros d’una línia destinada al desenvolupament d’actuacions de mitigació i adaptació al canvi climàtic per als anys 2023 i 2024. El cost total del projecte és de 96.800 euros i la resta, 19.360 euros, es cobrirà amb fons propis.  

Actualment, la Paeria es troba executant les obres d’ampliació del carril bici des de la sortida del barri de Balàfia fins a l’institut Manuel de Montsuar i l’escola Sant Jordi, un tram de 2,6 quilòmetres, que en el futur haurà de connectar amb aquest enllaç fins a Torrefarrera. Aquests treballs són finançats per fons europeus NextGeneration EU. A més, pròximament està previst licitar també les obres de connexió del carril bici amb l'escola Espiga.

Ajut pel Centre d’Art La Panera 

D’altra banda, la Junta de Govern també ha aprovat una petició de subvenció d’una convocatòria per a centres territorials d’arts visuals de Catalunya, que es destinarà a finançar part del cost de funcionament del projecte del Centre d’Art la Panera. L’import sol·licitat és de 250.000 euros anuals per al període 2023-24 i la Paeria finançarà amb pressupost propi la part del pressupost  que no cobreixi la subvenció atorgada. 

Finalment, la Junta de Govern també ha acordat que Aida Boix, directora del Centre d’Art Terres de l’Ebre-Lo Pati substitueixi l’artista i investigadora Susana Cámara Leret en la comissió tècnica de les beques Art i Natura a la Creació 2023, per incompatibilitat de calendari.

Comparteix

També t'interessarà