Comencen les obres del carril bici de l’INS Montsuar de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
06-02-2023
Actualitzat: 06-02-2023 17:11
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Comencen les obres del carril bici de l’INS Montsuar de Lleida
    Peu de foto: 
    Foto Mario Gascon (Ajuntament de Lleida)

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat dels tinents d’alcalde Toni Postius i Jordina Freixanet, i juntament  amb el President de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, Toni Baró, ha visitat avui l’inici de les obres del nou eix de carril bicicleta i vianants que discorrerà per l’avinguda de l’Alcalde Porqueres -a partir de la plaça de França- i per la N-230 fins a l’Institut Manuel de Montsuar.

El paer en cap ha explicat que “es tracta d’un dels projectes que estem executant a la ciutat dins els Next Generation i formen part del projecte d’implantació de la futura zona de baixes emissions de Lleida i el canvi de model per una ciutat més sostenible”. “Aquest nou carril bicicleta beneficiarà no només a l’Institut Manuel de Montsuar sinó també a l’Escola Sant Jordi i el Club Natació Lleida, entre altres usuaris. Serà un eix d’ús per als estudiants de primària, secundària i batxillerat d’aquests centres així com per als socis del club”, ha conclòs el paer en cap, qui també ha destacat que “amb aquest nou carril bicicleta obra donem resposta a una llarga reivindicació veïnal del barri de Balàfia”.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde i responsable d’Urbanisme, Toni Postius, ha destacat que “les obres comporten la creació d’un llarg tram de carril bicicleta d’uns 2,6 quilòmetres”. El carril bicicleta anirà en paral·lel a les places d’aparcament, que passaran a ser en fila enlloc de ser estacionaments en bateria amb l’objectiu de donar major seguretat als ciclistes i altres usuaris del nou carril bicicleta. També es construirà un pas elevat per donar major seguretat als vianants i ciclistes i obligarà a reduir la velocitat als vehicles que entrin a Lleida. Els treballs inclouen també la renovació de la xarxa de semàfors, i millores en la senyalització, l’enllumenat públic i el clavegueram de la zona.

Finalment, la regidora del barri, Jordina Freixanet, s’ha felicitat per aquestes importants millores al barri, llargament reivindicades pels veïns i veïnes, i ha demanat paciència a la ciutadania per les molèsties ocasionades per les obres a la via pública, recordant que són en benefici de tota la comunitat.

Els treballs de millora, que compten amb un pressupost de 437.965,5 euros, van començar la segona setmana de gener i tenen una duració prevista de cinc mesos.

A punt de començar les obres de millora i ampliació de voreres del carrer Penedès

L’Ajuntament de Lleida iniciarà les obres de millora del primer tram del carrer Penedès – des de la Plaça França fins el carrer La Selva- en unes tres setmanes. Les obres contemplen també l’ampliació de la vorera i la renovació de la xarxa d’aigua potable, clavegueram i enllumenat, entre altres millores d’accessibilitat. La regidora del barri de Balàfia ha destacat que en aquests moments “estem esperant la resolució d’una subvenció per renovar el segon tram d’aquest vial”.

Cal recordar que, en aquesta via, l’Ajuntament de Lleida ja va portar a terme diverses millores fa un temps. En concret, es va reordenar la mobilitat amb l’habilitació d’un carril bicicleta, es van introduir més aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda i es van implantar els aparcaments en fila, en lloc de bateria. Els aparcaments en bateria obstaculitzaven la visió dels passos de zebra a l’ocupar part del carril de circulació.

El pressupost d’aquestes obres se situa a l’entorn dels 90 mil euros i s’executen dins d’un projecte que també actua al carrer Alfred Perenya i que està subvencionat per la Diputació de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà