ℹ️ Així serà el Sant Jordi 2024 a Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
15-04-2024
Actualitzat: 01-05-2024 18:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ℹ️ Així serà el Sant Jordi 2024 a Lleida
    Peu de foto: 
    Oriol Bosch

La capital del Segrià repetirà la concentració del seu Sant Jordi entre l'avinguda de Francesc Macià i la rambla de Ferran. La ubicació, establerta inicialment el 2021 a causa de la pandèmia de la covid-19, s'ha consolidat com el lloc ideal per a la celebració, segons tots els gremis participants, gràcies a la seva amplitud que permet combinar activitats culturals amb la venda de llibres i roses. A més a més, enguany destaca la recent ubicació definitiva del Museu Morera, situat precisament a la rambla Ferran. A menys d'una setmana per a la festa, ja s'han rebut 169 sol·licituds per muntar parades a la zona.

La presentació dels actes de Sant Jordi 2024 s'ha realitzat a l'espai del nou Morera, després d'un cap de setmana intens en què el museu ha obert les seves portes al públic en les noves instal·lacions de l'antiga audiència, amb una resposta massiva dels lleidatans que l'han visitat durant els dos darrers dies.

Inicia el termini per instal·lar parades per Sant Jordi
Peu de foto: 
Ajuntament de Lleida

El cartell d'aquest Sant Jordi, presentat per la regidora de Cultura, Pilar Bosch, gira entorn de la idea que la lectura "transforma les persones". Creat pel dissenyador Mohamed Nouasse, alumne en pràctiques de l'Escola d'Art municipal Leandre Cristòfol, utilitza un joc visual que converteix la persona lectora en el drac de Sant Jordi en llegir. La setmana prèvia a Sant Jordi ja s'inicien els actes culturals a la ciutat, alguns relacionats amb el centenari del naixement de Jaume Magre. El primer es realitza aquest dilluns a la tarda a l'aula magna de l'IEI amb la presentació del llibre 'Merci, Monsieur Magre'.

La Diada de Sant Jordi concentrarà l'activitat a l'avinguda Francesc Macià i la rambla de Ferran. Alguns llibreters de la ciutat ja no muntaran parades al davant dels seus establiments, traslladant l'activitat a la rambla durant la jornada. Els sectors professionals de llibres i roses ocuparan Francesc Macià, mentre que les entitats, associacions i col·lectius s'instal·laran a la rambla. Hi haurà un escenari per actuacions a la rambla Ferran, on actuaran grups joves dels bucs d'assaig de Lleida. A la tarda, Ares Gratal oferirà una actuació, i a les set es realitzarà una ballada de sardanes a la plaça Sant Joan.

Quant a les roses, la presidenta del gremi a Lleida, Ana Balañá, ha explicat que no tenen una previsió de vendes concreta, però els preus oscil·laran entre els 4 i 6 euros segons la qualitat. Eulàlia Pagès, de Pagès Editors i del gremi de llibreters, ha destacat la col·laboració entre els gremis per aconseguir que la festa continuï en un espai que ja s'ha consolidat tot i que inicialment va ser "forçat" per la pandèmia. El gremi de forners també ha estat present a la presentació, anunciant la venda per la Diada del pa de Sant Jordi, que destaca per la senyera que apareix quan es talla, gràcies a la barreja de sobrassada amb la farina.

Comparteix

També t'interessarà