⏯️ "I arribarà el dia D (desconfinament)" - Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados

28-05-2020
  • ⏯️ "I arribarà el dia D (desconfinament)" - Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados

Al Cor de Cambra de l’Auditori de Lleida els va agafar el confinament assajant un concert de música d’Albert Guinovart que acabava amb el conegut 'Himne dels pirates' del musical 'Mar i cel'. Van decidir fer-ne un vídeo cantant cadascú des de casa per presentar-lo al públic. I fer-ho incorporant el cant i la música al ritme de les activitats quotidianes, des de rentar les dents o dutxar-se fins a planxar o estendre la roba, passant per diferents activitats esportives. Tot per mantenir-se en forma i seguir connectats. El vídeo recrea la preparació pel dia de Desconfinament, el dia que podran tornar anar a assajar a l’Auditori i retrobar-se per cantar junts. 

L’elaboració del vídeo, amb un muntatge de Marta Andrés (soprano del cor) i direcció artística de Xavier Puig (director del cor), ens demostra la importància d’escoltar-nos per cantar junts i la dificultat d’expressar la música a distància, i així valorem encara més el contacte personal i el concert en directe com a experiència única i insubstituïble.

Alhora, és una forma d’adaptació als nous temps i a les noves tecnologies i mitjans de comunicació, que seran indispensables per arribar al màxim de públic interessat en la música coral. Esperen que sigui també un exemple i un referent per a la llarga tradició coral a les Terres de Lleida. 

Esperen poder oferir-nos la temporada vinent els concert cancel.lats per la pandèmia. Mentrestant podem veure, escoltar i gaudir aquest 'Himne dels pirates' que comença amb la col.laboració del mateix compositor Albert Guinovart, que ha enregistrat la part de piano per a aquest vídeo del Cor de Cambra de l’Auditori “Enric Granados” de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?