ℹ️ Cinc consells per gaudir d'unes vacances segures

REDACCIÓ
30-07-2021
  • ℹ️ Cinc consells per gaudir d'unes vacances segures

Després de molts mesos marcats per les restriccions, els tocs de queda i les limitacions, comencem a veure una mica de llum al final del túnel. Són molts els que comencen a gaudir d'unes setmanes de vacances i, per això, des d'OCU ens recorden una sèrie de consells per a poder descansar completament aquests dies. La clau es troba en no abaixar la guàrdia i recordar que el virus no descansa.

Arriben les vacances. Sempre necessàries i merescudes, enguany potser més, després de llargs mesos d'incertesa i restriccions (confinaments, tocs de queda, tancaments...). La vacunació avança a bon ritme, però encara queden persones per immunitzar, especialment entre els més joves. És imprescindible no abaixar la guàrdia i continuar mantenint les regles bàsiques de seguretat. 

En aquest segon estiu de pandèmia, les coses poden ser diferents, però les limitacions segueixen aquí, per la qual cosa no podem tirar campanes al vol. Seguim en pandèmia, la qual ens deixa poc espai per a la improvisació. Per això, és necessari planejar, reservar, comptar amb les limitacions d'aforament... OCU ens recorda 5 consells per a unes vacances segures.

Objectiu: un estiu sense problemes

1. En les reserves d'allotjament, una major antelació et permetrà gaudir de millors preus, però continua havent-hi incertesa, per la qual cosa et recomanem prioritzar les reserves amb cancel·lació flexible. Encara que la llei garanteixi el reemborsament per motiu del coronavirus, podràs assegurar-te un reemborsament més ràpid sense importar el motiu de l'anul·lació: encara es compten per milers els usuaris que estan esperant els diners dels viatges cancel·lats per la pandèmia. En OCU hem passat a l'acció judicial en defensa dels nostres socis.ℹ️ Què fer davant les estafes en el lloguer vacacional

Imatge d'arxiu


2. Compte amb els costos inesperats: del lloguer de cotxe, als suplements per equipatge, perquè poden suposar un bon pic. Informa't abans, sobretot si viatjaràs amb avió.

3. Els viatges per la península estan autoritzats lliurement, però si surts a l'estranger (o si viatges a les illes), necessitaràs demostrar que estàs lliure de la malaltia. Si viatges a països de la Unió Europea, des de l'1 de juliol es pot comptar amb el Certificat *COVID europeu, que testifica que s'està vacunat, s'ha superat la malaltia o que es disposa d'un test vàlid. Qui vagi a Canàries o Balears i no estigui vacunat, haurà de costejar-se els tests.

4. Vagis on vagis, recorda que el pagament amb targeta és l'opció més segura per als teus viatges.

5. No baixis la guàrdia enfront de la pandèmia. A l'aire lliure, si es respecta la distància de més de 1,5 metres i no hi ha aglomeracions pots prescindir de la màscara, però has de portar-la sempre amb tu, i usar-la sempre que sigui necessari: en espais tancats, quan hi hagi massa gent, en els transports (incloses andanes), és obligatori usar-la, per la teva salut i la de tots.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta