ℹ️ Com afecta la falta de son a la visió?

REDACCIÓ / Ilo Oftalmologia
Publicat: 
02-10-2023
Actualitzat: 02-10-2023 13:19
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ℹ️ Com afecta la falta de son a la visió?
    Peu de foto: 
    foto d'arxiu: Pixabay

Alguna vegada has notat algú amb ulls cansats, ulleres fosques o parpelles caigudes? La falta de son pot ser la culpable! El son és fonamental per al teu benestar. La manca de son pot afectar el teu estat d'ànim, motivació, memòria i metabolisme, i també la salut dels teus ulls! Des d'ILO Oftalmologia ens expliquen quins simptomes podem experimentar.

Efectes de la falta de son als ulls

  • La privació de son pot causar sequedat, picor o enrogiment als ulls. També pot disminuir la producció de llàgrimes, augmentant el risc d'infeccions oculars i ull sec.
  • Has experimentat tics als ulls quan no has dormit prou? També podries ser més sensible a la llum o tenir visió borrosa. A llarg termini, la falta de son és un factor de risc per a patologies oculars més greus.
  • I què té a veure l'apnea del son amb els teus ulls? Resulta que l'apnea del son és un factor de risc pel glaucoma, una malaltia ocular que pot conduir a la pèrdua de visió. Els oftalmòlegs poden identificar senyals d'apnea del son durant una revisió ocular de rutina. Canvis a les teves parpelles, retina o visió poden ser indicatius. Però hi ha bones notícies! Molts símptomes oculars relacionats amb l'apnea del son són reversibles amb el tractament adequat.
Comparteix

També t'interessarà