ℹ️ Itinerari del Bus Turístic de Lleida per Setmana Santa

REDACCIÓ
Publicat: 
29-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ℹ️ Itinerari del Bus Turístic de Lleida per Setmana Santa
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El proper dissabte, 1 d’abril, coincidint amb la Setmana Santa, s’inicia la temporada del bus turístic de la ciutat de Lleida.

Com cada any, l’Ajuntament de Lleida, a través de Turisme de Lleida i Autobusos de Lleida posen en marxa aquest servei que serà operatiu diàriament fins al 9 d’abril  i, a partir d’aquesta data, funcionarà els caps de setmana de primavera, i els festius 1 i 11 de maig.

ℹ️ Així serà la Setmana Santa 2023 a Lleida
Peu de foto: 
Bisbat de Lleida

El recorregut del Bus Turístic comença davant de la Paeria i té una durada aproximada d'una hora. És un vehicle descobert d'una sola planta amb capacitat per a 44 persones. La línia uneix els dos turons de la ciutat i fa accessible la visita al Castell Templer de Gardeny.

Els horaris de sortida davant de La Paeria són de les 11.00, les 12.00, i les 13.00 h als matins i les 16.00, les 17.00,  les 18.00 i les 19.00 h a les tardes.

El bitllet del bus turístic de les 11 h i de les 12 h, inclou la possibilitat de visitar gratuïtament el Castell dels Templers de Gardeny, els caps de setmana i festius.

El preu bitllet genèric és d'1,20€, el mateix que el bitllet senzill del transport urbà i es poden utilitzar les targetes integrades T-Temps, T-Nostra, T-Estudiant ATM i Emocity.

El bus turístic també té un sistema d’àudio amb quatre idiomes perquè els viatgers puguin escoltar durant el recorregut les principals referències de la ciutat. L’àudio és en català, castellà, anglès i francès. El preu dels auriculars és de 50 cèntims.

Balanç positiu de la temporada 2022

L’any passat, van gaudir del servei del bus turístic de la ciutat de Lleida un total de 9.131 persones. Aquesta xifra representa un fort increment respecte a la temporada de 2020, en plena pandèmia, i s’atansa a la xifra pre pandèmia de 10615 passatgers, l’any 2019.

El mes d’agost, durant la temporada d’estiu del bus, es va comptabilitzar la major afluència de persones viatgeres amb 3012 usuaris, i en segon lloc, se situa el mes de juliol amb 2004 usuaris.

També l’any 2022, un total 1.324 usuaris van utilitzar el bus turístic per visitar el Castell dels Templers de Gardeny que es consolida com una activitat turística atractiva que permet gaudir de la ruta amb el bus i visitar el patrimoni templer.

Comparteix

També t'interessarà