ℹ️ Les cinc exposicions a Ponent que no et pots perdre aquest cap de setmana

LLEIDACOM / Laura Gómez
Publicat: 
06-08-2021
Actualitzat: 06-08-2021 13:55
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ℹ️ Les cinc exposicions a Ponent que no et pots perdre aquest cap de setmana

Des de LLEIDA.COM volem plantejar-te sis exposicions actuals que estan obertes al públic en diferents museus d'arreu del territori. Pensem que pots gaudir de l'últim mes de l'estiu culturitzant-te al màxim. Volem que apostis per la cultura de proximitat i la seguretat davant de possibles nous contagis que garanteixen aquests tipus d'esdeveniments. Propostes diverses que van des de la conscienciació per cuidar el món en què vivim, passant per activitats arqueològiques, i anant fins a mostres que viatgen per la història.

Respiració Oceànica | Itziar Okaris

El Centre d'Art La Panera ofereix una exposició del projecte Encaixa't 2021, un programa educatiu i artístic adequat per a tots els públics. Respiració oceànica és una performance sobre Ujjayi, un tipus de respiració que es realitza en les pràctiques de ioga, de les quals, Itziar Okaris és instructora. La seva intenció és traslladar, a través del nostre cos, l'escolta del so a la dimensió física. L'espai miniPanera acull aquesta mostra fins al diumenge 3 d'octubre, d'11:00 h a 19:00 h.

'Tragèdia al Call de Tàrrega, any 1348'

Aquesta mostra es basa. El Museu Comarcal de l'Urgell acull la mostra 'Tragèdia al Call de Tàrrega, any 1348', que es basa en un fet històric que va marcar un precedent al municipi de Tàrrega, l'atac a la comunitat jueva l'any 1348. L'exposició, oberta fins al dissabte 28 d'agost, mostra i contextualitza els materials arqueològics recuperats dels jaciments de la necròpolis jueva de les Roquetes i d'uns abocaments fets al call a conseqüència de l'assalt. Tots ells ens aporten molta informació sobre l'abast de l'avalot i a la vegada ens mostren aspectes de la vida quotidiana de la comunitat jueva truncada sobtadament durant aquesta època.

Cristòfol-Viladot i Nou plast poemes

Aquesta mostra és la publicació que neix de les creacions de l'escultor Leandre Cristòfol, qui va néixer a Os de Balaguer l'any 1908, i el poeta i escriptor agramuntí Guillem Viladot, nascut l'any 1922. Aquestes dues figures de pes en la història del territori i que representen l'avantguarda artística de la postguerra fan d'aquesta obra un recull de poesia experimental, de fet, la primera edició d'àmbit estatal. El Museu d'Art Jaume Morera acull la mostra 'Cristòfol-Viladot i Nou plast poemes' fins al 3 d'octubre, en l'horari d'11:00 h fins a les 19:00 h.

Arqueoloci a Lleida. Diumenges d'arqueologia

La ciutat de Lleida es torna a omplir d'arqueologia amb la proposta 'Arqueoloci a Lleida'. Es tracta d'una activitat que es fa tots els diumenges fins al 19 de desembre, des de les 10:45. L'exposició inclou rutes per les diferents runes arqueològiques que acull la capital del Segrià: l'Ad-Darb al Camí de Ronda, a les muralles medievals; Adobers al Carme, a les Adoberies; Ilerda, Imperium civitas, a la Domus Romana de l'Auditori Enric Granados, i el contenidor d'Històries, a l'Arxiu Arqueològic.

Dones: ficcions i realitats

El Museu Comarcal de Cervera acull fins al diumenge 15 d'agost l'exposició 'Dones: ficcions i realitats'. Una mostra que pretén fer visible una interferència històrica i encara present en la vida de les dones; la relació conflictiva, incòmoda i complexa entres els models de feminitat normatius difosos per la cultura audiovisual. S'articula al voltant de tres relats que s'entrecreuen al llarg del recorregut: el treball de les dones, la seva invisibilitat i els estereotips creats al voltant de les seves activitats laborals.

La vaga de la Canadenca (1919-2019)

'La vaga de La Canadenca (1919-2019)' és un d'aquells esdeveniments que queden en la memòria col·lectiva com la representació d'un gran triomf. La conquesta de la jornada de 8 hores és un símbol dels drets laborals aconseguits per la classe obrera. Aquesta exposició que acull el Museu de la Noguera, a Balaguer, i que romandrà oberta fins al dimecres 25 d'agost, és una proposta plena d'història que commemora fets que han marcat un punt d'inflexió d'anys ençà a l'àmbit laboral.

Aquestes sis propostes lluiten per donar a conèixer fets que són importants tenir presents a la nostra memòria col·lectiva. T'animem al fet que formis part de totes les persones que valorem i li donem importància a la cultura.

Comparteix

També t'interessarà